Thursday, 11 August 2011

pengalaman berspa & 1st time buat facial | Fur Elise Beauty & Spa

ari tu me beli voucher from Milk-A-Deal--harga RM50 utk spa pakej kat Fur Elise ni...pakej tu includes scrub, aromatheraphy massage & facial




so semlm, me pegi lah ber spa di situ..spa ni terletak kat Pandan Perdana--1st time me masuk area Pandan Perdana ni, me print peta yg me google..tak susah sgt nak cari actually..me mls nak guna GPS sbb nak kena guna iphone hubby plak kan--leceh sbb pegi sorang2 ni

appointment pukul 11 pagi, me sampai dlm 10 min awal, mula2 terus isi form then terus start sesi spa tu..actually ni 2nd time me pegi spa sejak balik Msia ni :) 1st time ari tu me pegi dgn mr hubby kat kota damansara, also me beli vouher from Milk-A-Deal

mula2 buat scrub, then therapist+tukang urut me tu (chinese lady) sibuk dok pot pet pot pet suruh buat steam bath (sauna) lah, sbb dia kata bdn me byk lemak, cellulite + excess water...tapi kena tambah RM lagilah, so me pun setuju, kena add on RM38 for 20 min steam bath--me tak suka sauna sbb panas, tapi memikirkan kesihatan --(konon2 nak buang excess water tu), me pun ber steam bath lah :p
then lps tu shower jap, then lepas tu massage

nothing pelik pun, typical spa treatment

ha, lps tu me buat facial...ni 1st time in life, bukan nak buat sgt pun, tp sbb termasuk dlm pakej tu kan, me try ajer lah...
so pengalaman me ...besh gak buat facial, cuma kena tahan sakit jap time 'black-head extraction', me dh risau kot2 jd merah or bengkak muka kan, naiya lah sbb me nak masuk ofis lps tu..dia kata tak, dia akan massage muka, letak toner, scrub etc....lama gak sesi facial ni, dlm 1 jam gitu..sbb termasuk eye+neck treatment--mcm dia massage and letak lotion2 gitu :p products yg digunakan brand Cellnique

total sesi spa ni ialah 2 jam setengah, so dlm 1.30 pm dh siap semua

part last of course sesi cubaan menjual pakej2 spa + facial..me dgr ajer and then me ckp, nanti me pikir and call back kalau me nak..nasib baik staff kat situ tak paksa2...mcm nak paksa rapi me mcm buat muka tak berminat, so dia mcm malas kot nak beria2 paksa...pakej yg ditawarkan ialah RM1k utk 5 kali sesi rawatan spa...dlm RM200 per session--mahal tu utk me :p me kalau pegi spa, bajet bawah RM100 ajer :p kalau tak, rasa membazir duit :p
then diaorg promo gak pakej facial, one session mcm yg me buat tu will cost me RM198---tak maulah me...mahal tu...memang lah rasa lembut+licin jer muka lps siap facial tu...tapi RM198 tu tak murah utk me--me byk lagi priority lain :p

me tak snap2 pic pun, sbb spa ni biasa2 ajer, typical spa...memanglah tenang, relaxing, therapist pun sgt lemah lembut, soft-spoken

nilah business card--in case me nak dtg lagi :)

me akan berspa lagi bila dpt promo yg besh2 kat Milk-A-deal heheh once every 2 or 3 months is ok :) ketagih gak pegi spa ni sbb besh memanjakan diri and relax2 buat scrub+massage :) buat scrub kulit jadi lembut, licin, massage utk hilangkan lenguh2 :)

note : uolls bila last pegi spa? ada ker org tak pernah pegi spa? rasanya ada jer kot heheheh me mula berspa tahun 2006 (menang contest)


14 comments:

Aleyn said...

Meang best lepas ber spa....I last gi spa...9 tahun lepas...hehehe....lama kan

kemma said...

sy klo facial sure tertido mse pakai mask..smpi ank dara yg temankn tergelak gelak...ye la time tu je rse dpt relax ngn tng..klo kat umah ngn ank kecik lg..ngn kje umah yg x pnh abis..ekceli malu jugak la..hehe

Nana said...

rasanya saya lom penah wat spa lagi hehehe
ada 2 voucher xpakai lg
pas raya la kot nak g spa

me suya said...

suya pun suka milk-A- Deal ni Mz

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tahun ni first time me pergi spa.seb baik ada tawaran milk adeal kan :) kalo tak tak merasa..eehehe

mama tisya said...

best spa kn....nk2 dpt murah dlm milk a deal...kita pn akan bli kalo yg murah2 & tmptnye tk jauh...nanti kalao ada jmpa yg best2 inform ek

kayyana said...

erk. seronok nye bc citer akak kt spa nih..klu yana kan kak, confirm tertdo ms die dok facial muke yana nanti.. hehehe.. bgus akak.. akak jgn terpedaya.. customer is always right.. klu yana pun, yana taknak.. mahal tuh.. hehehe

Ardini Humaira said...

best kan kak.. kalo kat sini dni suka p kb je :D

b a m b a m ' s said...

teringinnya nak pergi spa.. huhu

ibu qaleesya said...

wahh... bestnye dapat spa... dah lama xp spa nih..

p/s: eh akak tahniah menang rm2k tu..
terbaca dalam paper metro tadi.. hehe

azura samsuddin said...

x penah g lagi ... rasa nak cari kwn best sket xdelah sunyi sorang2 hahaha

mama_umar_maryam said...

last g spa taon 2008! huwaaa!! zt blm redeem lg voucer couple spa kt dmsara tu, pas raye kot..xsabarye!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

last spa masa 2006-masa nak kawin haha

tiefazatie said...

xg pun..hihi..wat sendiri je..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails