Wednesday, 3 August 2011

Bersemuka dgn makcik ayam percik | Bazar ramadhan paling besh--kat mana yer?

lps me buat entry psl ayam percik mentah semlm..mcm2 response & suggestion me terima...ada yg kata naper buang ayam tu, boleh dimsk semula dl oven..emm...sbb dh cubit2 and sentuh2 ayam tu, so dh tak de mood nak recook--lagi pun seketul je and agak kecik ajer sizenya pun

and ada yg suggest me pegi ckp kat penjual ayam percik tu...kot2 dia tak tau kan psl ayam jualanya tu mentah..

so semlm, dgn semangat waja (risau gak kot2 kena marah tak psl2), me pun singgah kat gerai tu, me tunggu sampai tak de org beli2, sbb tak nak org lain dgr kan, then me ckp lah, "kak, semlm saya beli ayam percik tapi mentah lah, isinya lembik and merah.., ."--me ckp sambil senyum2 tau, sbb tak nak seller tu kata me nak marah dia ker apa kan..a

akak yg jual ayam tu pun, ckp : "ye ke..".then dia sengih2 gitu ajer... then me pun  blah lah dari situ...sbb dia just senyum2 kambing..tak de plak dia offer nak ganti ker apa..even me pun tak denya teringin or terliur pun ayam tu sbb me dh serik kot2 mentah lagi even kalau dia bagi free pun--anyway, dia tak bagi pun...

gitu jer citernya...

antara byk2 bazar ramadhan...yg mana paling besh? of courselah mengikut lokasi masing2 kan..

bagi me..antara yg bsh ialah yg kat dpn jusco wangsa maju and kat greenwood pun besh gak, sbb sgt besar --tak larat nak khatam semua gerai :p

mr hubby kata, bazar kat keramat besh sbb besar+meriah

me suka pegi tmn melati punya bazar sbb senang nak parking keta--me kan heret my 2 boys tu...kat tmn sri gombak, susah nak parking..

ni bazar ramadhan tmn melati--me snap pic ni semlm

rindu plak bazar ramadhan kat kg me--kat psr peringat....menu yg me suka beli ialah ketupat sotong..yum yumm

selamat berbuka uolls!

18 comments:

Hanim said...

Semlm, telah selamat berbuka dgn ketupat sotong dr bazar ramadhan peringat. Yeahh!!

Nana said...

klw area keramaat

1. taman keramat depan texas
2. setiawangsa belakang CIMB bank
3. pasar keramat (paling sedap seme makanan nye tp problem utama parking)

amiey lee said...

alhamdulillah..takpa mz biar dia senyum ..rasa dlm hati tu dh gundah gulana...dia tak minta maaf plak ek...

bazar ramdham best huhuhu tak tau la kt ner..kta serbu je mana2..yang penting ada mcm2..

mama tisya said...

greenwood best beso tp nk p situ sesak ya ampunnnnn

emma said...

ye.. saya sokong nana.. makanan kat bazaar ramadhan pasar keramat mmg terbaikk.. cube la try murtabak kat depan sekali tu.. best..

Sidratul Muntaha said...

pernh pergi bazar ramadhan kat shah alam?!
seksyen 13..depan stadium malawati(stadium kerang)
tu paling besa la..
cer pergi..
tak abis pusing suku dah lenguh kaki..(pernh masuk dlm tv3,yg shamsul gahu ghau jdi pengacara tu)

Aku Ibu Muda said...

laa...sengih2 je...hurm...tak de rasa bersalah pun :(

e.l.i.s.s.m.i.e said...

laaa? tak ganti pun..kedekut nak beramal jariah bulan puasa laa kakak tu..
kat shah alam tak der fav spot :p tp dekat rumah laa senang :)

me suya said...

bazar dekat stadium kota bharu lagi best mZ~hehehe

kayyana said...

uih.. sengeh je.. takde minta maaf ke kak.. apelah.. kadang2 peniaga ni die tau untung je lebih...

Kalamhati said...

Rindunya bazar Ramadhan Taman Melati ni..lama dh tak pegi..huhu dulu penah mnyewa kt flat blakang tu time keje UIA jap..huhu

Adyshariz said...

seronok tgk bazar ramadhan ni, tapi tahun ni kurang skit kot..

dulu suka pg area kampung baru dgn keramat..tapi parking kete mmg payah giler

Chekgu Azrine said...

makcik tu kedekut nak ganti balik..
see bila kita face to face baru nampak belang dia.. xpe MZ.. Allah sahaja yg dapat membalasnya..

btw..saya dok taman melati pun jarang pegi bazar dia.. suka pegi yg danau kota punya.. juadah dia best2 gak.. mz try la kat danau kota.. or taman melawati.. tp jam ya ampunnn ler..

Em's Family said...

mira pulak.. mmm mmm... tak pergi bazar ramadhan (itupun kalau dengan mak ler) kalau duduk rumah sendiri, harus kot setiap hari pi

SyUhAdA said...

x sure lak mne yg bes..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

makan je mz ne tapi badan tue macam tue jugak kiki

tiefazatie said...

adeh..pe slh die bg je ganti..xrugi pun tau..erm..xpe la sis..sabo je la..

Oyis said...

teruknya akak tu kak suzie. kalo saya dah konfem pangkah la gerai tu. usahkan nak ganti, mintak maaf pon tidak. bulan2 posa mcm ni pon nak kedekut. ayam satu bhg pon nak berkira. geram saya baca!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails