Tuesday, 23 August 2011

Ya Allah, janganlah ujiku dengan dugaan yg maha berat | al-fatihah utk arwah Dania Emelda Aqasha

laju jer air mata me mengalir...:(
semua kat dunia pun hanya pinjaman dari Ilahi, bila2 masa jer Allah boleh amik balik...nikmat kegembiraan, nikmat bersama org2 tersayang...

terbaca psl berita kematian adik Dania (umur 2 thn) kat blog my bff ayu, then me terus click utk ke blog Leen ie ibu arwah Dania--mengalirlah air mata me sederas2nya sbb ada byk pic time Dania happy2, sihat2, mcm my boys yg selalu happy2 time bergambar..arwah Dania baru jer didiagnosis leukimia ie Feb thn ni..so kiranya bertahan selama 6 bln seblm pergi buat selama2nya, pergi tak kembali..

salam takziah utk Leen (actually me tak kenal Leen pun sblm ni..cuma being a mother and blogger, rasa mcm dekat jer..) & al-fatihah utk arwah adik Dania

berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...me tak sampai ati nak tepek pic arwah adik Dania yg sgt cute and comel semasa hayatnya...uolls tgk and baca sendiri kat blog Leen


:( pg td me happy, then now sedey sbb berita kematian tu...


18 comments:

Cik Tqah said...

Takziah.. Allah lebih menyayanginya

MamaPapa Danish Danial said...

salam.. nor baru terjumpa blog tu semalam... memang teramat sedih membaca perjalanan hidup adik dania dan simpati dengan Nasib ibunya sebagai ibu tunggal.. Maha hebat dugaan ditanggung... semoga ibunya terus tabah, dan adik dania aman di sana. Amin....

Zue AnnaLeeya said...

sy pon dah baca kt blog ibu arwah...
mmg sedih kan???
nak2 lagik arwah dania tuh lebih krg sebaya jer dgn anak sdiri...
Al-Fatihah buat arwah Dania..

Salina@IbuAqil said...

Al-Fatihah!! Takziah.. Ya Allah!! Dugaan yang besar utk sorang ibu.. Moga diberi ketabahan untuknya..

*Ms.Serry Fatieha said...

siyes terperanjat tengok entry akak ni... semalam sy beru je singgah kat blog Leen tu dan baca cite tentang adik Dania... Takziah utk Kak Leen... arwah meninggal dalam bulan yg mulia... Al-Fatihah

Nana said...

AL-FATIHAH
MMG SEBAK BACA TADI

tiefazatie said...

salam takziah..sedihnya..

AyuArjuna BiGoshh said...

moga rohnya dicucuri rahmat..insyaallah bidadari kecil ni akan menunggu ibunya di sana nanti

syawalsimpsons said...

sue pon ada baca semalam...elok baru baca entry leen minta doa kengkawan...tak lama lepas tu sue dapat tau anak dier dah pergi tok selamanyer...sedey sgt...sue anak masuk wad sakit sikit pon dah menjurai-jurai...apatah lagi dier kan...

aimi shaniza said...

Menangis baca blog kawan akak.rasa sgt takut sbb irham kan sll jgk sakit perut n demam.sedih.takziah utk adik damia.insyaallah ahli syurga dan bakal membantu ibunya di sana kelak.sgt kuat kawan akak dgn ujian anak ug sakit dan ibu tunggal

SyUhAdA said...

takziah wat sis leen..

Lelord said...

hari yg i tau dia meninggal tu baru jek dlm 2 jam sblm tu baca pasal adik dania, tiba2 dikejutkan dgn berita kematian berderai airmata

al-fatihah utk arwah..damaimu disana anakanda dania emelda aqasha

Adyshariz said...

berat ujian utk leen tempuhi, moga dia tabah dan sabar menghadapi dugaan dr Allah swt, hidup hanya pinjaman, yg kekal hanya DIA yg satu..

al-fatihah utk damia.

*∽ IZAN ∽* said...

al-fatihah.. moga jadi bidadari syurga tunggu Ibunya nanti...

DeQWa said...

al-fatihah tuk adik dania..

Ijah EmoTemo said...

Al-Fatihah buat arwah adik Dania.

Takziah buat keluarga adik Dania. Ijah baca blog ibu arwah Dania , sebak je rasa. Sedih sgt. Mmg mengalir air mata baca harapan seorg ibu nk anak nya sihat dan pulih kembali :(

Smg ibu nya tabah menghadapi dugaan ini :(

kayyana said...

kak, yana pun ada bc blog die kak.. sdih sgt... sekarang ni die ada masalah pulak ngn x-laki die tuh.. erm.. sian die kak. dugaan btul..

R LEeN said...

sy xsangka ramai yg mendoakan Nia....
tapi, Tuhan tu lebih menyayanginya...
btw, terima kasih....
sukar sy nk menempuhi hari2 akn dtg tanpanya....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails