Sunday, 28 August 2011

Kuasa doa seorang ibu ..

semlm me tersinggah kat blog cik epal, and then tertgk video psl kisah Wardina Saffiyyah...
bagaimana dia berubah dari seog model yg tak bertudung kpd seorg yg bertudung...
and bagaimana ibu dia tak putus2 berdoa agar Wardina berubah...ada Wardina citer, ibu dia berdoa agar dia tak menang dewi remaja sbb ibu dia tak restu apa yg anaknya buat..ada gak dia citer ibu dia nangis masa Wardina nak kuar umah..



me minat Wardina and pernah jumpa her in person (thn 2006 kot), masa parenting event--and dia memang sgt cantik orgnya, frenly...mixed-blood kan :)

dlm video tu ada gak irma hasmie--suka sgt me tgk irma now dh bertudung (InTrend terbaru ada muka Irma as cover page--dia memang pakai tudung yg proper ie cover dada)....moga2 kita semua akan sentiasa beroleh hidayah Ilahi yg berterusan...krn hati manusia dicipta berubah2..

note : me sgt yakin dgn kuasa doa ibu...and apa yg me capai sekrg adalah segalanya kerana doa ibu me and  ibu me merestuinya --bermula dari pilihan sek agama masa me sek men, then ibu me suruh me amik law kat UIA, then ibu me suruh me resign UOB and join UIA, then ibu me merestui me pegi obersi (impian me sejak lps SPM lagi) --me tak pernah say NO atas apa jua yg ibu me suruh :) :)


8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

ibu adalah segalanya....

Nisa Greennnpanda said...

doa ibu mmg powerful.. yup, sy pun suke wardina & iram dh b'tudung, sgt lawa..

me suya said...

terharu kan mz kisah wardina ni.. kisah catriona ross pun sama.. anyway, restu ibu lah membuatkan kita berada di tahap sekarang kan mz

Chekgu Azrine said...

untung MZ dapat ibu yang sebegitu.. semoga panjang umur ibu MZ ye..

selamat hari raya!!

kemma said...

betul2 menyentuh hati cerita wardina tu..

Nak wish Selamat hr raya buat Mz skeluarga. Sure syok raya kali ni ekk sis..makan jgn x makan..hehe

Ummi Dania Yasmine said...

kuasa ibu sgt kuat....touching cerita wardina...me suka wardina :-)

mama_umar_maryam said...

mmg 360 degree berubah wardina kan..skg ni jd idol lagi utk ibu2 mcm kite ;)..doa ibu..mmg makbul ..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

terkesan sungguh kat hati ne

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails