Monday, 15 August 2011

Orang lain mengidam, orang lain plak yg sibuk2 minum

adik me kat kg, yg tgh preggy 8 bulan tu sms me, tanya boleh tak dia nak minum jus nanas sbb dia mengidam...me kata emm baby dh besar, so patutnya ok ajer, tapi better minum sikit and bkan fresh juice lah...jus dlm tin ok lah kan :p

anyway, masa me pegi koop UIA, ternampak plak minuman ni dlm peti sejuk tu...cepat jer tgn me bukak peti tu, ambik setin and bayar kat cashier. :p


sedap gak minum jus nanas ni...

me memang suka check nilai kalori intake sebelum minum...sbb nak lose weight kan, seboleh mungkin kena jaga calori intake :) so setin jus ni ada 106 kalori--kalau ikut plan diet jus diet mate, everyday tak leh amik more than 1k kalori...tapi me tak delah strict pun (susah nak konsitent actually), bantai mkn gak, cuma cut down on nasi and carbo intake :)



note : ari ni tak de idea nak masak apa....:/



13 comments:

Zefa NorAsmara said...

Harini ibu Yusuf dan Maryam blk kerja nak masak ketam sweet sour.. err, harap2 sempat! :D

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Kak Suzie,
Hasmah ke yg preggy..? if so, congrate to her..:)

Hurm..tgk air cmtu tgh pose2 ni mmg menggugat juga iman..nak2 lagi kat uk ni payah nk jmpa air2 gini..huuuhu

waalllaa! said...

selamat berbuka untuk mama n family.. bestnyer air nenas tu..

Cikgu Jaja™ said...

koop uia? omaigod omaigod.. saya alumnai uia kak suzie... :) salam kenalan..dh bertahun letak kak suzoe dlm bloglist knp br skg tahu..

Chekgu Azrine said...

nasib dh bukak pose MZ

kalau tak...??hehehe

Ummi Dania Yasmine said...

i masak nasi lemak hari ni....hihihi...tinggi kalori tu

deqlis said...

hari ni tgk ketuk2x ramadhan...terus masak menu serena rezuan tadi..actually deqlis selalu gak masa cara tu, tp serena ada buat kelainan sikit...deqlis cuba mmg sedapp:-)

DeQWa said...

jus nenas nie tak minat sgt,tapi klu free bedal jer..hehe,slalu klu kt perhimpunan bulanan,diorng bg air kotak nenas nie la...

Ya ALya said...

cam ya dr awal prgnant memang makan je nenas n durian tu....bg ya makanan time kita prgnant ni ikut ketahanan badan seseorang gak....ada gak yang jenis tak tahan kan....

juanita said...

Wahhh jus mate tuuu..huhuhuhu

Oyis said...

air yg kak suzie minum tu air gas ke? ke fresh jus?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

takde idea? beli!! kiki

tiefazatie said...

ifa suka yg epal nie..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails