Friday, 12 August 2011

Status terbaru SimplySiti | Sampel Berus Bulu Babi

anyone knows the latest update? UPDATE : http://www.ohbulan.com/kenyataan-penuh-siti-nurhaliza-mengenai-isu-bulu-babi/#more-17045

------------------------

me dpt forwarded email ni...surat dari jabatan agama islam negeri pahang bertarikh 20 julai 2011--surat ni ada watermark one blogb tu --me dpt all the info from my iium inbox--my colleague forward to me

UPDATE : kiranya ni fitnah lah yer...based on kenyataan siti tu... anyway, me one siti's fans :) tapi belum pernah berkesempatan utk try produk ni :)


me tak sure status terkini pasal produk simplysiti ni...anyone has info/link please share..tak nak sebar kot2 info ni misleading ker apa kan..


and me sgt risau bila tgk list yg mana byk brand famous2 ni like kilang Mamee, Saloma Bistro, AOEN food court/cafe, Delifrance Malaysia, etc etc




10 comments:

MamaYatie said...

status halal, bukan berus kosmetik tp berus penyapu yg digunakan kat kilang, mereka dah samak..kat beautiful nara ada..n3 last sunday/monday

pasal hak lain tu tak brapa pasti la MZ..tp saya ada cek sendiri satu hotel tu, mmg betul takde dlm list halal jakim. another 1 (mandarin hotel kot) ada dlm list halal..

hati2 la kita semua

Cik Tqah said...

CT da wat kenyataan kt beautifulnara..xsure la betul ke x

Nazz@Purple said...

boleh tgk kan sini

http://www.gua.com.my/hiburan/berita-hangat/SimplySiti_Disahkan_Halal_Dalam_Portal_Halal_Malaysia.html

ade pihak cuba menjatuhkan org lain mcm tu le jadinya kan..

cikpia said...

kalau kosmetik tu tak risau sangat cos i dont make up much.... tapi bab2 makan tu memang kena berjaga2 la.....

notti netti said...

ALAMAK.....ADA ANTARANYA RESTORAN FEVERET AKU TU..ALAAAA...

Ardini Humaira said...

maknanya berus tu memang diragui.. dni belum pernah beli blusher SS. cuma beli masker, lipstick, skincare. tapi nampaknya agak diragui juga... termasuk produk2 korea yang lain, kan kak?

waalllaa! said...

jakim dah issue dah mama pasal surat nie. surat salah..lagipun simplysiti dah keluarkan statement, n lagipun simplysiti mmg dapat pengiktirafan dari jakim..jom kita check sendiri kat website jakim

Nana said...

mmg xpakai produk ni
baru je ingt nak bli
haih

mama_umar_maryam said...

mmg baguslah ade info2 yg mcm ni..nikan kdg2 , beria2 kuar paper produk tu ni xhalal, tp xnyatakan ape dan siapa..hmmm

tiefazatie said...

erm..ifa xde gune pun nie..nasib baik..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails