Saturday, 20 August 2011

Pucat lesi muka| nyaris melayang RM300

ptg semlm, pukul 4.30 ptg, me drive utk pegi amik my boys kat nursery UIA...masa kat traffic light simpang 3 kuar dari taman perumahan me...me LANGGAR lampu merah--sbb tak de keta ...memang obviously salah kan..tapi sbb tak pernah or jrg2 benar ada polis and sbb memang jln clear tak de keta...

tup2, kat dpn (terlindung) sikit, ada polis traffic tgh buat ops rupanya...patutlah semua motor tak langgar lampu merah time me langgar tu...

so apa lagi, keta me kena tahan lah, berhenti kat tepi...muka me dh pucat lesi toreh tak berdarah....polis tu ckp kak, kenapa langgar lampu merah? suara garang and muka masam...me terus mintak maaf berkali2 like 5-6 kali, me ckp maaf agt2 encik, saya nak cepat, nak pegi amik anak kat nursery, memang suara mcm nak nangis and hampir2 nangis pun...and polis tu ckp, ni kesalahan ni memang kena saman RM300 on the spot ni...me berulang2 mintak maaf...

pic hasil google


and polis tu ckp, oklah, lain kali jgn buat lagi, muka masam and garang...
lega sgt2, syukur--memang SALAH me pun....rasa nak marah diri sendiri--me jrg langgar lampu merah sbb tau memang salah, cuma semlm entah kenapa terasa nak langgar lampu merah--sbb jln clear kot...no excuse kan...

lepas tu terus rasa lemah jap nak drive sbb mode terkejut kena tahan and nak kena saman tu...

note : menyesal langgar lampu merah and rasa tima kasih sgt2 kat en polis yg garang+masam tapi sanggup maafkan me tu....


15 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

masa prgnt arief , banyak kali kena tahan sbb tak pakai safety belt..perut dah besar rasa tak blh bnafas sbb safety belt tue.. tapi abg polis bila nampak ila prgnt..dia lepaskan..mybe dia pun paham kot condition org prgnt tapi pesan "pakai tau puan bahaya"

♥SyilaSyira♥ said...

dapat bayangkan muka mz masa tu..klo kita pun mau nangis trus rasanya..huhuhu..len kali jgn uat lagi tau..sib bek dia maafkan kan..300 tu mcm2 leh beli, tambah lagi nak raya dah ni..

Ely Hasrul said...

rezeki di bulan puasa tuh. maybe polis tu pon saja nk takutkn sbb mmg bahaya okeh langgar lampu merah!! haha xpasal nk kena bebel pagi2.. baik hati abg polis tu xmo susahkn org bayo saman lelagik nk raya hehe

umialya said...

berkat bulan ramadhan

Aku Ibu Muda said...

husband sy selalu cakap...org yg nak langgar lampu merah ni kena 'ambil kursus' dulu, baru tak kena saman...hihiii

MamaYatie said...

sib baik tak kena MZ..saman langgar lampu merah tak leh wat rayuan tau..

isskk...saya pun ada saman ni, tp kat melaka..walhal kami kat sini pada tarikh tur..hurmmm..kena settle cpt ni

CT NoArIzAh ArIs said...

Pengajaran tu klau x terbang duit raya..huhuhu!!

Myra Jay said...

Selamat tak kena kan..
Mungkin abg Polis tu kesian kot, tmbahan Sis berulang kali mntak maaf..

Firdnurjue said...

hati2 kak...even jalan clear sekali pun kan..better berjaga2..huk3..so lain kali jgn buat lg yea..he3

Kak Aya said...

lembuthati polis tu dibulan ramadhan ni...bagi peluang pada MZ sebab polis tu ckp perempuan ni mcm kali pertama je langgar lampu merah, berkali2 mintak maaf

Ustaz Love said...

Salam..

Petua kalau kena tahan dengan polis.. jangan bagi alasan.. cuma minta maaf banyak2 kali dan mengaku salah sambil buat muka nak menangis.. insyaAllah, polis pun ada perasaan gak :D

Chekgu Azrine said...

kesian MZ.. dapat bayangkan camne MZ cuak masa tu.. hehehe

tiefazatie said...

adeh..kalu ifa pun cuak nie..tp sbb ifa nie pun P amsih..so mmg xde la wat nakal nie..ikut je semua..haha

Em's Family said...

my parents and my hubby selalu ingatkan i, time time nak raya ni kene jage semua lampu merah kuning sebab akan banyak polis di merata2 tempat

mama tisya said...

ye la kdg2 bila kita tgk tkde kete or tkde org sure nk langgar je lampu merah..tp mayb tk prasan kdg2 ada polis...nasibaik tk kena rm300...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails