Sunday, 7 August 2011

1st time me HANGIN dengan Nandos

kisah benar--belaku pada khamis lps...

tragedi bermula bila mana electric grill yg me beli kat UK rosak...me plan nak msk ikan bakar, so grill tu dh tak boleh nak on..
me pun fed up, terus ilang mood masak, sms mr hubby
mr hubby kata tak perlah, kita bukak kat Nandos :) kami kan dua2 'hantu' nandos --sukaa sgt mkn nandos--even kat UK pun sanggup pegi manchester & leicester sbb nak gi mkn kat outlet nandos halal

sambung citer...me terus google utk cari telephone number nandos, me pun call nandos alpha angle @wangsa maju (me call pukul 4 ptg), ckp me nak buat reservation and me terus order siap2 mknn based on menu--me dh biasa dgn menu nandos so laju jer me order

me ckp me akan sampai kat situ pukul 7 pm

so lps amik hubby dari tmpt keje...plus menempuh jemm utk sampai ke wangsa maju, weolls sampai kat nandos alpha angle pd pukul 7.05 mlm
terus rushing pegi nandos...me ckp kat staff (lelaki)yg jaga kat dpn, me kata me ada buat reservation, then dia terus suruh duduk kat meja yg ada nama me..me tanya, nak kena reorder ker, dia kata tak payah

tragedi bermula bila mana mknn yg me order tak sampai2!!!!..me sabar menunggu...sampailah waktu berbuka ie 7.30 pm, meja me is the only one yg tak dpt mknn..org lain semua dpt+dh start mkn pun, me ada gak tanya sblm 7.30 tu, diaorg kata tgh buat, tunggu jap etc

me dh HANGIN ni....me cian kat mr hubby yg penat baru balik keje and anak2 me yg starving--- tak de mknn time berbukak ni dgn dok tgk org melahap mkn lagi..me angkat tgn panggil one staff--of courselah me marah2...bla bla bla...what do u expect in my situation then??

then lps 10 min ie 7.40 pm, diaorg antar mknn--tu pun salah flavour..me order mild peri2, diaorg antar lemon &herbs sbb main amik kat dapur ajer tu mana yg ada...tapi weolls amik ajerlah, sbb kalau nak tukar flavour lg lah lambat...

me notice lps me tanya few times,  staff2 nandos yg lain tak berani nak dtg amik order kat meja me sbb memang salah diaorg tercicir utk buat my order..me awalnya tak suspect something amiss sbb nama me ada kat meja as reserved kan...

so mkn jugaklah even dlm hati sgt panas membara...actually, me bkn melenting tahap full force tau, sbb me control lah jugak, me pikir ni bln puasa, tak kena lah nak marah2 kan, tapi kecuaian staff nandos yg amik order time me call tu lah penyebab tragedi itu...

serik gak berbukak kat luar bila terkena mcm ni...

me jenis yg tak suka menunggu...esp sbb semua org dh dpt mknn, even yg dtg lagi lewat pun dh nak abis mkn..sdgkan me, hubby & kids dok melopong ajer...anak2 me dh cranky time tu sbb lapar..tu menyebabkan me jadi HANGIN satu bdn...

sekian entry hangin...
actually, me suspect, kesalahan hanya disbbkan seorg staff yg careless pun, bkn the whole nandos crew kat Nandos Alpha Angle...
adakah me akan lupakan nandos??...emm..time heals...lama2 sikit bila rasa hangin dh padam me pegi lagi kot...tapi bkn utk berbukak lah...SERIK!!!

mr hubby kata, well..it's time for us utk mengurangkan obsesi mkn kat Nandos...sbb kami memang memang mkn kat nandos at least once every month (time bkn bln puasa)...

agak2 Nandos Malaysia akan response ker kalau me report psl benda ni?

ni pic semua me snap time awal2 sampai..lps jd HANGIN tu, tak de nya me nak snap pic..huh

nama me ada as RESERVED--so me tak syaklah akan ada kejadian tak diingini berlaku lps tu..





ni kurma yg FOC
 sempat layan blog guna iphone hubby


17 comments:

missbby said...

salam sis, jangan kata sis jer..kalau i yang kena pun bengang gile..lagi2 bulan puasa dan dah reserved pun kan..

nabila faryzza said...

kalau saya pun, saya marah. yela, nak berbuke ape? satu makanan pun xsampai kan. tapi, sabar je la. bulan puasa kann

mama rifQy said...

kalau kiter pon..mmg sangat marah..dah la tengah lapar..nak berbukee..adoii

marinahunny said...

email je pd pengurusan dia..kalu betul dia concern diorang akan reply MZ balik.. kalu blh tau nama staf yg amik order tu lagi best..

me suya said...

kalau suya pun hangin ni MZ..
dah awal2 tempah tak dapat pulak..

SYaMiLa said...

kalau sya pun marah...dh masa berbuka kan..lagipun dh reserve awal..huhuhu

shidasyakirin said...

aduyaii.. ciannya kat MZ & family,
dah lambat/silap tu diaorang ada mintak maaf tak?

Kak Aya said...

kak aya pernah jugak mengalami keadaan mcm ni tapi bukan di Nandos la, kalau perut tgh lapar, memang sapa2 pun akan marah, tambahan kita dah pun reserved awal2.

** baru plan nak ke Nandos lps raya dgn kawan baik..

Imaan09 said...

sabar sis..dugaan bulan ramadhan..betul tu, kesalahan 1 staff je.. apapun, makanan nando's mmg sedap kan!

alyyani said...

same thing happen to me kat nandos mv. keluar jap solat maghrib, settle solat food tak sampai lg. sejak tu x pnh mkn kt nandos mv.

DeQWa said...

ish2,memang patut angin pun,,,ada lak camtue kan,tpi memang pun mkn kt nando's..sabar jelah

Farra Dhelina said...

dugaan bulan puasa kan..hermmm sabar je lah..

SyUhAdA said...

ooh...gini ke citernye..
mmg pns jgk laa..
sbr jelah..

Chekgu Azrine said...

marah jugak.. sebab kita dh buat reservation apa!!

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

wani penah kena..tp bukan kat nandos la..hehe..kat restoran stahun dua yg lepas..dah book awal2 da pon utk 2 org..smpai waktu bbuka makanan still xsampai2..bila tye staff diorg, diorg ckp tgh masak walhal org yg dtg lepas wani pun ie yg book lepas wani pun (sbb wani igt mana2 meja yg kosong masa tgh book tu) da dpt makanan..smpai tahap org da siap makan, makanan wani xsmpai2..tye 4-5x kata makanan tgh masak..last2 wani suh panggil tokey dia..mmg wani hamun terus..dia mtk maaf tp wani blah camtu je..pastu dia sms wani (sbb nombor kita tinggal utk booking kan sblm ni) ms raya..mtk maaf tapi sampai sudah wani xrespon..skg ni restoran tu da blacklist da pun even western food dia agak besh..iskk T__T

tiefazatie said...

mmg le bengang sis..sdh dah reserved kan..adeh..sabo je la..bagus la sis report tue sis..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kalau kina pun naik marah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails