Thursday, 11 August 2011

Puasa sampai demam

uolls mula berpuasa umur berapa yer? me masih ingat, me mula berpuasa penuh masa umur me 7 tahun (darjah satu), tu pun 2 hari ajer..me ingat lagi, me balik sekolah, terus tido ajer, lembik sbb letih heheh

anyway, my zharfan plak..now umur 6 tahun, everyday dia puasa dari pukul 8 pagi sampai 5 ptg ie sepanjang masa dia kat skool--dia ckp dgn teacher dia puasa, so dia tak dpt minum or mkn mcm those yg tak puasa..pagi2 sblm pegi skool, me suurh dia mkn (ala2 sahur lah)...then ptg pukul 5, bila me amik dia, dia masuk keta cepat2 minum air sbb tersgt haus...me pot pet pot pet ckp kenapa lah tak ckp dgn teacher that dia tak puasa or tak nak puasa...dia kata dia nak puasa sbb kwn2 dia semua puasa..ish ish ish

then ari isnin yg lps, dia tak nak breakfast, and kat skool plak dia puasa, masa me amik pukul 5 tu, dia nampak moyok, and dia ckp dia demam! ha, demam lah sbb tak cukup air dlm bdn, mulut pun dh luka2 sbb terlalu kering
so semlm, me pegi jumpa teacher dia, ckp jgn bagi zharfan puasa and suruh teacher dia bagi dia mkn and minum...

nilah latest pic my boys--blur plak--ni me snap semlm, ni lepak2 kat Giant Batu Caves, sbb tunggu papa kuar keje 6.30 pm..ari2 terpaksa lepak di sini :p


tq sbb sudi baca :)


11 comments:

Aku Ibu Muda said...

sy 5 beradik. Kami ni bila dh sekolah rendah baru belajar puasa. tp tak ingat la bila mula puasa penuh

Berlainan ngan adik bongsu (boy), umur 5 tahun dia mula belajar puasa dan penuh sebulan sampai la sekarang umur dah 15 :) mmg kagum dgn dia...

AyuArjuna BiGoshh said...

hehehe...shian dier sampai demam ..

Nana said...

sian zharfan...
budak2 ni kan suka ikut kawan
tp bagus la dia nak puasa sebab kwn2 puasa
cuba klw ramai xpuasa dugaan tu kan ehehe
saya puasa penuh darjah 1 kot

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai mcm tu sekali. kesian dia :) segan dgn kawan2 kot. me puasa penuh dari umur 6 tahun :)

Alin Marlini said...

sama ngan anak ALin ..Qayyum..kat sekolah jek posa..blk umah terus mintak susu..

mummy_ayu said...

Ayu saja je train Ian puasa tapi 1/2 day je la...dpt la 4 hari..pas tu demam...than tak mula2 balik..he he he

me suya said...

Suya mula puasa penuh masa umur 7 tahun.. ingt lagi masa tu arwah ayah beli beskal bg hadiah.dapat duet raya 50hengget. memori betul tu.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alahai ciannye... takpe nanti lama2 dia kuatla nak tahn tue suzz

nabila faryzza said...

sian zhafran. mmg btol pun, budak mmg suka ikut kawan. well, atleast, dia dah melatih diri dia berpuasa kan :)

deqlis said...

deqlis pun semalaman demam...pagi tu sib naik dah kebah...demam semalaman..

tiefazatie said...

cian die..tp bagus la sis..atleast..die usaha nie..good boy..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails