Monday, 22 August 2011

Ketupat sotong terbaekk

ari sabtu lps, mr hubby pegi bazar ramadhan and terjumpa ketupat sotong kegemaran MZ....mr hubby pun beli lah seekor..harga RM3.50 ni, gemuk and besar sotongnya :) puas ati..ni adalah salah satu mknn kegemaran MZ yg agak sukar didapati...and of course MZ tak reti nak buat/msk sendiri--reti mkn ajer :p


tak sangka ada gak jual kat selangor rupanya..biasanya me beli ketupat sotong ni kat pasar peringat, kelate...
nama ketupat tu sbb dlm sotong tu ada pulut, and rasa ketupat sotong ni yum yum...mcm kuih ni..manis :)

uolls pernah/suka mkn tak benda ni?


20 comments:

Farra Dhelina said...

mcm best je mz! nak try la..cuba buat pun best ni

☀ Izzaty Hedry☀ said...

peberet zaty !..;)
klau kuah lgi bnyk ...fuuuhh... sdap ..

mama tisya said...

ore klate mesti pernh mkn...oh kalo blk klate mcm2 nk mkn

kella said...

bestnya! raya ni menu mesti nak buat ketupat sotong!!

iQapiQa said...

tempting!tapi kat trg kuah dia putih.hehe

waalllaa! said...

dapnyer..saya selalu beli kat bazar kat machang tu kalau balik kampung.. tak pun suruh mak masak..n ofcourse la saya pun tak reti nak buat sendiri... kena belajar ni kalau tak rugi..hehehe..buat sendiri lagi jimat n dpt byk..berbaloi2..

MamaYatie said...

w/pun saya org ganu tp tak pernah makan, smp la sabtu lepas..request kat kawan suh dia buat n then dia bawak masa buka puasa + reunion kami..bestnya!!

Myra Jay said...

Wahhh nak jugak...

Tak penah jumpa lagi nieh :-)

umialya said...

saya beli sotong minggu lepaspun 3 ekor RM9 untuk buat ketupat sotong, kira murah sangat ni

Ely Hasrul said...

xpenah tau pon. mcm sedap aje. ingtkn ketupat mkn dgn sotong hehe..

CIK NANA said...

x pnh makan.. nak cuba lah!!

ADEEYA said...

Huahuahua fav my mum :)

Ijah EmoTemo said...

heheh , pernah mkn tp mcm xkena dgn tekak ijah.

-atiQah- said...

MZ nanti balik klate mrilah singgah gerai saya..kat bzr pasir tumboh..jual ketupat sotong jgk.. :D

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

tak prnah makan buatnya lagik la tak pandai...

DeQWa said...

Tak penah makan lagi,ramai org pantai timur cakap sedap...teringin nak makan,tpi takde sape nak buat & taktau nak beli kat mana....
gombak jauh tue,dari putrajya.....

tiefazatie said...

xreti mkn..sbb manis nie..hee

Chekgu Azrine said...

wah..sama kegemaran kitala MZ.. my mom pandai buat sbb org kelantan expert wat benda2 nih.. hehehe

Suara Kalbu said...

Saya pun suka makan ketupat sotong ni Kak Suzy. Kalau balik kampung, mak mesti tak pernah miss buat ketupat sotong ni.

Pasar Peringat ? Kampung mak saya tu huhuhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mengidam masa mengandung dulu.

resepi mak eliss - http://www.elissmie.com/2008/07/ketupat-sotong-oh-ketupat-sotong.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails