Wednesday, 10 August 2011

spesis cerewet bab2 perfume | cinta sukar berpaling arah

masa bujang2 me suka perfume brand Estee Lauder (pleasure), CK(contradiction), Guerlain Champ Elysse and Lancome (Miracle)

then start thn 2007 (masa mula2 pegi UK), me terjatuh chenta dgn Crabtree & Evelyn Rosewater...and cinta tu berkekalan sampai ke hari ini..

so sempat beli Rosewater kat outlet C&E KLCC--me beli botol kecik ajer ni (30 ml)...sbb bajet duit dlm purse ada byk tu ajer--botol besar harga RM140 gitu



me sgt suka sbb baunya lembut--sebijik mcm bau bunga rose :) C&E ada mcm2 bau gak like lavender etc tapi me hanya suka bau rose ajer--kat magz selalu gak ada contest hadiah C&E ni, tapi me tak pernah menang--jeles tgk kwn2 comper like wansteddy & ayu rafikah menang hamper C&E ni--sbb mahal tau products C&E ni :)


mr hubby spesis tak suka pakai perfume...and my elder sis jenis tak boleh pakai perfume sbb dia akan jd pening..:p

uolls suka perfume brand apa?
note : bln puasa rasanya makruh kan kalau pakai perfume? me pakai waktu mlm ajer, and time tak puasa :p


18 comments:

Cik Tqah said...

oh..xmahal sgt eh..nk try la. kite suke yg bau rose gak..skang pakai bodyshop morrocian rose.. sedap.. smpai kete pon pakai lovely lace punye yg bau rose tu.. huuu..

azura samsuddin said...

sis, sy kenal C&E ni dr sis lah ... sy pun dah jatuh chenta ngan C&E ...

http://azurasamsuddin.blogspot.com/2011/01/mula-mula-bace-pastu-cube-kendian-jatuh.html

http://azurasamsuddin.blogspot.com/2011/06/ritu-kecik-je-sekarang-yg-besar-pulak.html

http://azurasamsuddin.blogspot.com/2011/07/shower-gel-crabtree-evelyn.html

sume ni entry pasal C&E dan sis, dan mmg sis lah bermulanya sy jatuh chenta ngannya, tq sis!!

b a m b a m ' s said...

suka bau buah-buahan citrus mcm limau tuh.. paling mahal pon pernah beli perume nina ricchi.. sayang nak pakai..hahaha..at last habis pakai paris enchanter murah tuh..ekekek..tp bau wangi n tahan jugak! :P

Nana said...

campo2 je pakai perfume
tp seme yg murah2 je hehe
xmmapu nk bli mahai2

syawalsimpsons said...

sue pun beli biasa2..kikikiki

Peri PiA said...

I like miracle n issey miyaki :)

Myra Jay said...

Myra suka gak dengan perfume, xkisah apa brang yang penting mestilah wangi :)

blog-tips-kurus said...

baru lalu tepi C&E sogo tadi. sekarang tak de free voucher. tapi stok dah abis, kena la beli jugak. enchanteur je la.. ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

i guna yang mana dapat jer :) foc heheheh tapi klu feveretn DKNY

Ya ALya said...

cam ya perfume ni macam2 ya guna,jarang beli yg mahal,sekarang pakai body shop,tu pun sebab adik yg bagi hadiah dr UK sana......

mesti wangi2 sgt2 ni kan.....

Madam Sooyaree said...

Saya suka Stella by Stella McCartney, best!

Adyshariz said...

harga tuk 30ml, not bad gak mz, dulu aisha suker bodyshop perfume, bluberry..lepas kawan ngan cik suami..mmmm..dia tak suke bau tu, terus malas nk pakai perfume..huhu

Oyis said...

saya suka yg bau rose2. skang happy giler sbb body scrub saya mmg made from rose petal, rasa best satu mcm hehe. tp as for perfume, saya suka yg lembut2 je. skang tgh giler secret enchanted bloom. duk kumpul duit hehe

cikpuanhady said...

oo best ek..nak kena try gak ni..me takde fav brand, sumer pakai janji bau sedap di hidung me and kena ngan kulit..hihi

anisalya said...

rose...
wangi kan?
sekarang ni macam suka bau hugo boss.
selalunya beli one drop je. pastu kongsi ngn hubby...carik yg unisex. romantik gitew.

hahaha...

CouLeur de Chiqu3 said...

saye suke davidoff cool water

kayyana said...

kak suzie, perfume ni ok tak? tahan lama tak? mcm best je.. murah pun murah nk dibandingkan dengan perfume lainkan.. klu ok bleh la yana try..

tiefazatie said...

wah..ifa pakai murah2 je maa..bodyshop..hihi..strawberry n aqua lily..xleh nak tukar nie..suka sgt bau strawberry tue..aqualily pun ok la..hihi..vanila pun ada..tp vanila kuat sgt nie..adeh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails