Tuesday, 12 July 2011

Kenapa saya boleh survive tanpa maid/bibik

jom exercise jari :)  CLICK SINI

salah satu sebabnya ialah..because i bertuah dpt letak my boys kat IIUM Educare--nursery & kindergarten utk anak2 staff & students UIA..

me antar my zharfan seawal usia 3 bln...
me memang kenal personally all zharfan teachers time dia kecik2 dulu :) siap jd kawan gitu :)

and staff IIUM Educare terlatih & professional..dgn one big building (mcm bangunan sekolah)..memang puas ati sgt2 :) education system yg organized, systematic :)

ari sabtu lps ie hari BERSIH tu, IIUM Educare buat report day...so me & hubby attend report day for both of my boys ni :) semua komen2 positif dari teachers :) cuma zharfan teachernya ckp, dia masih less confidence utk angkat tgn volunteer jwb soalan bila cikgu tanya ramai2 dlm kelas--typical malay students...

zharfan in his class

ni kelas zharfan - water lily -- in term of suasana ceria+kalerful, memang sama dgn sek zharfan kat UK :)


lil ariff , teachernya ckp, dia sgt aktif + peramah..kiranya more active kat kelas compared dgn at umah :)

ni kelas lil ariff--lavender


sebab kedua kenapa me boleh survive tanpa maid...sbb mr hubby seorg yg rajin+suka mengemas umah :) me tau tak semua suami rajin nak tlg2 kemas umah kan..me sgt beruntung in this sense :) :) tq abg :)

tq sbb sudi baca! opps ada lagi rupanya--byk plak grapevine ni :) let me know if u wanna me to click urs--pesta click2 ni


 dan SINI gak

 dan SINI :)


19 comments:

notti netti said...

Beruntungnya, ada suami yang rajin....:)

Sitisifir10 said...

Untung...sbb dapat suami ringan tulang :))lega sikit rasanya kan... jadi rumah pun tak ada org asing la kan :)

AyuArjuna BiGoshh said...

alehai sweetnya.. :)

eima said...

maid ... tak sanggup rasa nye nk biarkan org asing dok ngan kite

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

warna-warni kelasnya.. msti budak2 happy belajarkan??

waalllaa! said...

dapat la jimat duit kan..mambik bibik pun mahal jugak kan..

Nana said...

bez kan klw tmpt keje mmg ada nursery apa2 kang bole lari kejap tgk anak
beruntung mz husband rajin ngemas ek saya amrul tu rajin gak tp sebab dia je jrg2 ada hehee

mama tisya said...

best bila kt tmpt kj ada tmpt leh ltk ank...kita pn senang nk jenguk kn

Noor Wahidah Mahat said...

salam singgah..

pestime singgah sini.. nice blog mama zharfan.. :)

JOM BACA NI : SALIH YAACOB TURUNKAN ILMU!!

JOM BACA NI : COOK'S COTTAGE MELBOURNE

Chekgu Azrine said...

bertuah MZ!!

mama_umar_maryam said...

i wish my college will have mcm iium nih..sadly nope..wahh,mmg mz sgt2 untung ok ur hubby rajin kemas ;)

b a m b a m ' s said...

untungnya dapat suami rajin tolong bini.. :)

Em's Family said...

mira boleh survive tak de maid sebab terpakse kekekekeke :d

Ummi Dania Yasmine said...

i pun dapat suami rajin...yahoo :-)

mamaRIFQY said...

sangat untung dapat suami yang rajin kemas umah tauuu

juelee said...

MZ.. mak saya dulu keje kat nuseri UIA la hehe tapi dah 4 tahun dah benti, sakit lutut...

Mayyonnizz said...

hi..

hihi... bestnya tempat keje ada nurseri...suka sangat...time lunch leh pg lepak dengan anak tak?

syukur kan takyah ada bibik... :))

tiefazatie said...

untungnya sis..hee

meh ifa click2 nie..hee

AkmaFaizal said...

wah bestnye..tak risau pasal anak wat ape kat umah. time lunch leh dtg jenguk2 kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails