Monday, 18 July 2011

Review makanan @Istana Bambu | SEDAP tapi..

nilah menunya...everything bambu :)



ni juice /minuman yg kami order -- mcm2 jus ni, honey dew, water melon, nanas etc etc..juice starts from RM6.90 segelas..my nephew order watermelon with lychee, so harga jadi RM8.90..minuman for adults kami order total 10 gelas, so more than RM70 utk minuman sahaja..

ni mknn yg kami mkn

kerapu deep fried   (harga RM45)


ni specialty kat istana bambu -- sotoong goreng telur masin --five star rating ni!! (harga RM19 for one plate, kami order 2 plates)

ayam goreng berlada kering (RM18 sepinggan, kami order 2 pinggan)

daging goreng kispy--unik & sedap!! (harga Rm18 sepinggan, kami order 2 pinggan)

tomyam seafood--sedap sbb ada ketam :) selain udg, fishball, mushroom, sayur2 (harga RM27 sebekas, kami order 2 bekas)

kailan -- kami order 2 jenis kailan ie kailan goreng ikan masin and kailan goreng garlic :) (harga RM16 and RM 18 sepinggan)

siakap steam 3 rasa (harga RM45)

nilah bilnya..

sedap tapi for some people agak pricey :) sesuai utk hari2 spesel / event istimewa :) utk 8 adults so one pax =RM45 plus minus :)

masa weolls mkn2 tu pun, ada 2 events tgh berlangsung me agak mcm bday celebration :)

sekian food review --semua pun sgt sedap esp sotong goreng telur masin tu---kalau pegi sini WAJIB oder menu yg ni:)

mr hubby kata nak dtg lagi sbb nak mkn sotong telur masin tu lah :)

tq sbb sudi baca :)


20 comments:

mama tisya said...

1st time dgr sotong telur masin..slalu dgr ketam telur masin

Aku Ibu Muda said...

mcm menarik je...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby pun pernah ckp jugak mahal tp dia pernah makan supplier belanja, ok laa :)

Mama Balqis BPB said...

sedapnya.........terliur la pulak!

mama_umar_maryam said...

sotong telur masin besenye serve kt chinese rest. kan

blm penah dtg sini lg wpon rest ni kawan kitorg (owner rest ni abang kandung die) pakse2 dtg,hahah

ajumohit said...

wahhh menu tu best, tp mahalnya ye, pikir 80 kali jugak nk pegi ni ehhee

Adyshariz said...

menu mmg sedap belaka, tapi price dia boleh tahan gak, kene time gaji baru boleh singgah ni..

Noor Wahidah Mahat said...

fuh.. terliur tengok!!

JOM BACA NI : NUFFNANG #CHURPOUT SESSION AT MARK'S PLACE

tiefazatie said...

adui la..tgk pun tau sedap!

AyuArjuna BiGoshh said...

sedapnya...ntah bila lah boleh singgah :)

azura samsuddin said...

menu sume nmpk mengiurkan tp boleh tahan ek harga xpelah sis janji sedap

Firdnurjue said...

Wahhhh cam besh jeak kat..weeeeeeeeeeeeeeee..kelaparanku melihatnyer..hik3

ziraziz said...

sotong goreng telur masin??..xpnh dgr plak...nk kne try ni ...

Chekgu Azrine said...

agak mahal..tp sesuaila utk nak celebrate apa2.. cuma kalau saje2 nak makan.. mcm pk banyak kali jek.. hehhee

Em's Family said...

mase mira pergi dulu tak tau kewujudan sotong tu, but when i go there, the food was quite frustrating...

blog-tips-kurus said...

teringin pulak nak rasa sotong telur asin tu tapi dicampur seafood & darat food, takpe ke sis? hehe!

DeQWa said...

kat mana nie....mahalnye.....
tapi xpe,mahal sedap puas ati kan...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mahal sebab tempatnye cantik jugak.. okla kalau ada gather2 satu family

kayyana said...

gulp.. mahalnye..

deqlis said...

mahal tui ikan siakap stim Rm45?? perrrghhh... nie klu masak sendiri jimat sangat2x nie..hehe...

deqlis tk pernah p lagi sini... sis klu nk harga reasonable dan tempat pun cantik leh try p Village View..tp jauh sikit laa kat Bangi nun..heheh.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails