Friday, 15 July 2011

Kagum dengan ibu2 yg dikurniai anak istimewa..

me attend IP training for the last 3 days---*sigh..penat gak..--blog sedikit terabai..and memang dh lama stop join blog CGL ni..

then masa tea break, sempat sembang2 dgn some of my colleagues....terkeluar plak citer psl anak istimewa....kebetulan plak..kat tempat me keje ni, ada few colleagues yg mempunyai anak istimewa, yg me kenal, one of them, her boy  mengidap autisme, 2 other colleagues, their kids suffer from down syndrome..

kagum dgr citer diaorg...bagaimana diaorg membesarkan anak2 yg tak normal kan....me yakin tak de org yg nak anak sebegitu, tp Tuhan dh tetapkan qada qadar masing2 kan...and sbb zuriat sendiri, mesti sayang jugak kan tak kisahlah anak tu istimewa or anak2 normal

and one of them tu (now dh pindah ngajar univ lain), yg baru dpt anak down sydrome, she is very2 jelita, datang dari family yg kaya raya, and was one of favourite lecturers kat UIA sbb dia ngajar sgt besh (pernah jd my lecturer masa my undergrad years)...tu me mcm terkejut bila dpt tahu dia dpt anak down syndrome...takdir kan...Allah Maha mengetahui apa yg terbaik utk hamba2Nya..

note : moga kita semua sentiasa bersyukur atas  segala rahmat dan nikmatNya...peringatan utk diri me sendiri esp pada masa2 sukar and rasa down..kdg2 kita lupa bahawa ramai lg org di luar sana yg lebih berat ujian yg diterima berbanding kita...


6 comments:

Ardini Humaira said...

sesiapa yang mempunyai anak istimewa, itu adalah anugerah... anak itulah yang sentiasa mendoakan kesejahteraan ibubapanya... anak yang sihat wal afiat adakalanya lupa tentang ibu bapa... :) semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan anak-anak yang derhaka, amin

:)

Aku Ibu Muda said...

mungkin bila kita berada kt tempat mereka, secara automatik kita akan dapat ketabahan itu :)

mama tisya said...

tu la dugaan masing2 kn...hrp mereka tabah..

Chekgu Azrine said...

at my school ramai jek murid2 khas..kalau tengok dorang sweet je.. sebab dorang pun sama mcm kita.. cuma belaian and carimng tu kena lebih sikit than the normal person...

kakyong said...

anak istimewa memang istimewa.. harus sabor..

anak sedara kakyong sorg down sindrom.. baru cecah 3 tahun++ tp dah pandai main netbook... hahhaaa... love upin ipin & chipmunk very much, tu yg ibunya belikan netbook utk dia.. opah le penin, bila tetiba netbook hang ke apa... :)

tiefazatie said...

kte kne bersyukur dgn rezeki yg allah bg kan..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails