Tuesday, 19 July 2011

Today is my graduation day @University of Nottingham, United Kingdom

summer graduation (for law school)  : 11 am today (waktu UK lewat 7 jam dari Msia)


apakan daya, keadaan kewangan tak mengizinkan utk me & family berada di sana, wpun me sgt tahu, event ni hanya sekali seumur hidup (flight tix air asia around RM4k return tix for one pax (mahal sbb summer kan sekrg ni), so kalau me nak pegi dgn hubby & kids, tix ajer kos RM16k, tak termasuk lain2 expenses--Notts is 3 hours from London (via train/bus) ) me tak nak pegi sorang2 sbb rasannya tak de maknanya kalau me attend ceremony tu sorang2...


hati lara sedikit terubat bila dpt tahu ada gak colleagues kat UIA (ada ler a few yg me kenal rapat) told me that diaorg pun tak attend diaorg punya convo kat UK tu...most lecturers AIKOL UIA esp batch dulu2 memang obtain phd from UK univ


berakhir sudah secara rasminya perjuangan me dlm phd, menandakan bermulanya perjuangan yg lain--nak kena aktif tulis buku, artikel, attend conference, present papers--that's life of an academician all about --that explains why masa me utk my blog dh semakin terbatas ni...tapi tak sanggup rasanya nak say bye bye blogging, tp definitely momentum will never be mcm me kat UK last year. (semlm me bermimpi psl life kat UK--sbb baru 3 bln kan me tinggalkan all those life kat sana)


tq sbb sudi baca :)


27 comments:

Sharinginfoz said...

Tahniah, all the best untuk masa depan dengan penulisan

mama rifQy said...

Wah..Tahniah MZ !!!!! hebat la mz ni

[-suziey-] said...

jgn regret ok..setiap ketentuanNya itu yg terbaik..ade hikmahnya disebalik semua kesedihan :) its good for u..sbb dh biasa blogging..so msti dh biasa menulis..so senang la nk menulis buku..hehehe..

Mama Mirza said...

takpe.. jangan sedih... :)

Nana said...

mahai nye kos nak g sana kan
xpela..apa2pun mz dah berjaya berjuang kan

mummy_ayu said...

ala sedihnya..
tapiye la..kalu gie banyak belanja, kalu pegi sorang pun tak best..

Nazra Nazurah said...

Tahniah kak...oppss Dr.
tengok gambar kat Notts tu, macam nak meleleh air mata saya, saya ni tengah rindukan UK sangat2. bila dapat pegi lagi nih....

❤ lovelymasha❤ said...

congrat mama zharfan~akhirnya perjuangan utk dpt PHD sukses .....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahniah Dr. Suziey..

tak pe lah tak dapat pergi convocation..ADER HIKMAHNYA TU..janji PHD dalam genggaman..

SyahNas80 @ Nana said...

congrats sis.... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tahniah suzz.. lps ne blhla ila panggil DR SUZZ. ..hehe

hari ne ada ip valuation.. suzz takd atang kan?? insya allah nanti anak2 suzz pulak ikut jejak suzz ye..

Chekgu Azrine said...

Dr Suzi.. jangan sedih sangat ye.. apa2 pun tahniah la ye..

mmg best kalau dpt pergi convo tu.. saya faham sangat perasaan DR..

lepas ni tak leh pggl MZ dah

kena panggil DR.. heheeh

::EIDA:: said...

Congrats !!

MamaJue & PapaMimi Story said...

tahniah.. kalo rindu universiti nottigham ni mai semenyih.. :)

mOoN said...

congrats yaa.. ni yang buat me semangat jugak nak study...:)

Cik Tqah said...

congrats MZ..nnt ade rezeki boley pegi lagi :)

aimi shaniza said...

tahniah Dr Suzi :)

zaidah said...

tahniah MZ.....

b a m b a m ' s said...

RM16k utk tiket sahaja,.. lom msk expense lain.. mahainyaaa..huhuhu.. xper lar kak..xde rezeki.. yg penting skang akak dah ada tittle Dr. Suzieeee!! :P

Aku Ibu Muda said...

tak pe MZ...ramai je mmber2 sy yg study kt oversea tp tak attend convo :)

mysha said...

tahniaH kaK... reSpect kat akak...

huRm mEsti seDeykan kAk tak g ari gRAd.. taPi taKper kak... aKak meSti hepi lepAS peNat leLah beLaja akaK grad jugaK akhiryer...

Nurita Zakaria said...

tahniah kak....

tiefazatie said...

tahniah sis!

kayyana said...

alahai sis... takpelah.. nak buat mcmne kan.. its okay.. yg penting akak dah berjaya abeskan phd akak.. akak amek course ape ek?? btw, thousands congrates kak... LOL

juanita said...

Wow...dalam sibuk2 study....hebat juga berblogging & enter contest...cayaa lahh..

I admire u tawww:D

ADEEYA said...

Congrats mamazharfan :)

deqlis said...

mahal nya tambang...takper janji dah selamat berjuang..dan terus berjuang (menulis) plak pas nie:-)

congratz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails