Monday, 16 January 2012

Air Asia-X dah tak fly to London :(

last few days me dgr kat berita....that Air Asia-X akan stop fly to 4 destinations wef  31st mac ni.....antaranya London & Paris...:( so dh tak de low cost flight kalau nak pegi London...

me & family flew by Air Asia-X masa pegi UK - Dec 2009, and balik ke Malaysia dari UK Apr 2010...selesa ajer pun...kira puas ati lah...

ni zharfan dlm Air Asia X --- LCCT-London


http://www.suzie284.com/2010/09/kl-londonlondon-kl-mas-or-air-asia.html

antara reason penerbangan dihentikan--abb ada environment tax kalau tak silap me--alasan ajer tu...rasanya sbb now AA dah bergabung dgn MAS, of courselah profit making is the priority...


note : dh jd monopoly pun now...:( dh tak de choice kecuali MAS ajer...or may be Emirates ...


9 comments:

RAIN90 said...

Naik MAS mahal sangat..

Eyriqazz said...

setuju dengan pandangan mama zharfan..monopoly..nak kasi win-win....dush...yang menanggungnya pengguna la..

Mr.Clive said...

biasalah tu.dari dulu sampai skrang,zaman berpolitik. :)

Em's Family said...

yeah.. i lagi la tak merasa naik AA.. but anyway, betul, now no more choice sudah.. semua nyer dah monopoli..

-atiQah- said...

MZ, berita ni memang teruk. sangat2 teruk. sebab sy dh beli tiket ke sana. mei ni. dh la bru hbs belajar. org lain sibuk hntr resume saya hold dulu sbb nak pegi UK mei nnti. bru je beli tiket pergi, tiket balik belum lg. bila jd mcm ni, check one way tiket balik dh rm4000. mcm mana la nak pergi. :'( dah mimpi2 nak stay sana utk 6 months, jaga anak sdara. ni bila jd mcm ni, takde kemungkinan dh nak pegi. :( dah la lecturer nak tlg rekemenkan tempat keje pun sy tolak sbb nak pergi UK, ni bila jd mcm ni sangat sedih.. :'(

mizzura said...

lucky, masa last time pergi london i sempat purchase 1w ticket yang rege RM480+ utk economy seat. utk return dah habis..ramai org beli..tapi experince naik MAS mmg best! puas hati..

me suya said...

dan naik MAS mmg menelan kos yg tinggi :'(

Chekgu Azrine said...

alaaaaa....eceh..mcmla saya nak gi London soon..hehehe

Fazlinil Irma said...

nampak gaya.. makin sukar la bg yg berpendapatan sederhana nak merasa ke london. kalau dulu boleh jugak naik AA.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails