Thursday, 26 January 2012

Movie review : Bujang Terlajak | pelakon mantop tapi jalan citer ntah apa2

ari selasa lps, sbb cuti CNY, mr hubby bwk MZ & kids pegi jln2 ukur Sunway Pyramid :p then mr hubby ajak tgk movie...tak byk choice pun movie yg sesuai utk ditonton bersama keluarga...citer melayu cuma ada Keramat & Bujang Terlajak..so weolls pun beli tix utk Bujang Terlajak (guna citibank priority lane as usual so tak pyh queue)


pelakon utama citer ni ialah Nabil, Johan dan Saiful Apek yg memegang watak bujang terlajak..heroin Fazura...citer ni genre comedy, tapi mcm kesian tgk ketiga2 hero ni..sgt talented tapi jln citer hampeh gitu (MZ's personal view)....

plot citer dari awal sampai akhir psl tiga2 org bujang tu nak tackle Puteri (fazura), puteri plak nak kawin dgn org OKU sbb ayah dia OKU (buta), so tiga2 bujang tu menyamar pura2 jd OKU ie sorang jd buta, sorang jd pekak, sorang jd bisu....pendapat me...tak sesuai lah nak jdkan watak OKU sbg bahan gelak2 or konon2 kelakar...siyes tak kelakardan mcm sedikit merapu2--bkn salah hero2/pelakon tu tapi salah skrip, jln citer & pengarah---pengarah citer ni ialah Prof A Razak Mohideen...


so dlm byk2 citer melayu yg me tonton, citer ni adalah citer paling hampeh (MZ's personal view)...mr hubby siap tgk2 jam sbb tak sbr nak kuar dari panggung...

so MZ bagi 1 star dari 5 star utk citer ni...MZ bukan kedekut bab2 star,tapi siyes citer ni tak berbaloi MZ bayar RM29 utk beli tix movie (2 adult tixs+ 1 child tix)..and panggung wayang masa MZ tgk movie ni (TGV Sunway) tak penuh pun..cuma few rows ajer yg penuh...about 1/5 lah seat tu dipenuhi penonton termasuk MZ and family.

sekian review versi MZ


7 comments:

Ustaz Love said...

Salam...

Ustaz Love dah serik nak tgk filem Razak Mohaideen.. banyak filem sampah yang takde halatuju..

Ros said...

Salam ziarah...

Chekgu Azrine said...

ramai yg ckp citer ni biasa2 jek..

LiErOSe~QiEmi said...

ooo.. tak best ek... baru ingat nak dating dgn hubby tengok wayang ni... tak jadi laa hhihi

Nana said...

baru jek plan nk g tgk bff la ajak
kensel la klw gini hehee

nabila faryzza said...

erm, betul gak tu. tak elok nak pakai watak oku utk jd bahan gelak kan.

KakiWayang.com said...

Kitorang dah tengok filem ni (dan ada buat review)
Kurang lawak, namun ada part2 yang memang betul2 lawak.
Thumbs up kepada barisan pelakon.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails