Monday, 16 January 2012

Movie time : Jack & Jill (review versi MZ)

aris abtu lps...me, hubby & kids pegi alamanda putrajaya sbb ada appointment nak jumpa org..lps settle urusan, weolls pegi tgk movie kat GSC alamanda...1st time tgk movie kat sini..

now tak byk choice movie for kids...so we end up watching movie Jack & Jill lakonan Adam Sandler...of course genre comedy :)

me guna 2 pcs voucher yg me menang dari contest Cadbury...so me just bayar RM6 utk tix Zharfan, Ariff me tak beli tix pun sbb kalau beli seat, membazir sbb dia nak duduk atas riba me

not bad citernya...cuma masa awal2 agak slow...
bila Jill dtg melawat Jack (Jill adalah adik kembar Jack--Adam Sandler berlakon jd watak perempuan), so keadaan jd kecoh sbb Jack ni mcm living in denial..tak nak ngaku bab2 kembar sbb he's more successful than his twin sister...
ada bab Jill cari pakwe kat internet sbb Jill tak de boy fren...then kuar dating...kira mcm kesian dgn watak Jill yg kasar dan tak cantik so tak kawin2...Jack plak wife sgt cantik..

ada byk lawak spastik esp melibatkan ken**t and buang air besar (Jill sakit perut mkn mknn Mexico yg pedas)

movie ni wpun kelakar tapi sarat dgn mesej psl kasih sayang antara adik beradik...so i love it..teringat plak kat adik2 me yg sgt me syg heheh

me bagi 4 out of 5 star utk movie ni :)

apa2 pun, kalau movie lakonan Adam Sandler, yg paling me suka ialah fifty first dates hehhe me tgk berkali tanpa2 jemu :p

12 comments:

LYAfrina said...

hehe.. sama la.. lya pon smpai beli cd fifty first dates.. mmg suka gak filem tu

Cik tikah said...

tringin nk tgok cite ni. hhehehe.. mcm best je.

CikLilyPutih said...

kite pun dah tengok Jac & jill ni cuma blom buat review je. memang pun best, ending tu cam sedey2 sket.. kisah family kan

Cute Mum said...

nak gak tengok cite nie nanti.. cuma masa jer takder.. dalam tangan ada 4 keping tiket tgv free...:)

Ummi Dania Yasmine said...

Oh 50 first date dengan Drew Barrymore. Cute sangat citer tu. Hehehe :-)

AyuArjuna BiGoshh said...

jauhnya tengok movie hehehe

L said...

adam sandler mmg besh.. suke tgk citer die.. huu

om baca sekejp..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

kakyong said...

owh adam sandler bawa 2 watak ker.. kena tunggu dvd keluor @ tunggu masuk TV lah gamaknya ni...

mama_umar_maryam said...

mmg suke gak lyn komedi2 adam nih,hehehe

mikamusz said...

kak, 50 first date tu mmg bestlah kak, saya tgk wayang kat Boston masa tu, still teringat sampai skang, kalau dgr sound track dia.. lagiklah tangkap leleh

waalllaa! said...

bestker citer ni mama? ingat nak tengok citer ni esok..hehe..kebetulan cuti esok.. mintak cuti, bukan cuti public holiday..hehe

Oyis said...

fifty first dates mmg kenangan spjg hayat. movie pertama dgn husband. tp kitaorg sampai skang movie adam sandler mmg suka sgt - click, happy gilmore, wedding singer, anger management, etc. tp dia kalo berlakon ngan drew barrymore mmg sgt sweet kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails