Friday, 13 January 2012

UPDATE (14 Jan 2012) : TIDAK BENAR RAMLY Frankfurter(Sosej) Lembu Ada DNA Khinzir | anyone can verify?

update terbaru : sila refer ENTRY INI

me dpt ni dlm my inbox...anyone can verify? terkeju gak bila baca.....

Ramly Burger Tidak Halal.
 
Macam mana Jakim nak inform public. Sijil halal berdasarkan pada tempat proses yg sama semasa permohonan. Pertukaran owner syarikat tak ada
kena mengena dengan pengiktirafan sijil halal sebab pekerja masih sama dan nama syarikat masih sama
. “Dah lama dah”…..cina menggunakan cara
ini utk menyakinkan orang islam. Beli syarikat melayu atau syarikat yg dah ada sijil halal. Mudah ringkas cepat dan Berjaya mengabui mata
orang islam. Lagi nama pulak “RAMLY” sama juga dgn pau “AHMAD” yang tertipu umat “MUHAMMAD”
. Nak tawakal tapi sekarang dah tau, maka terbatalah tawakal kita tadi. Tukarlah jenama baru “AGROMAS” 100% bumiputra FAMA punya. Kalau dia menghidangkan yg tak halal juga terpaksalah dia tanggung. 


Wallahuallam.


Untuk pengetahuan semua rakan2, setelah aku berjumpa dengan Datuk Ramly “Ayahanda Negeri Selangor”dia bukan lagi pemilik Ramly Burger. Pemilik barunya
adalah 1 tokey cina. Terjualnya syarikat tu setelah dia teraniaya oleh sahabat beliau sendiri yg menjual syarikat tersebut kepada tokey cina nie didalam
keadaan Datuk Ramly kesempitan wang dulu. So kesimpulannya jenama melayu tapi bukan hak milik orang islam lagi.


Sekian harap maklum.


note : me tak tau betul ker tak apa yg tertulis dlm email tu...lom sempat google2/research....may be ada antar uolls yg tau citer sebenar....kalau sudi sila share2

8 comments:

Chekgu Azrine said...

tak tahu apa2..tp mcm penah dengar2 mZ..

amiey lee said...

Ya Allah..mz share ok kalau dh tau kebenaran nya

Ummi Dania Yasmine said...

lagi satu mengaburi mata. i dah tak beli brand ramly sebab macam takut!!

هانيم إرشاد said...

mende ney daa lame daa.. owg kate ney tipu jew.. masih lagi datuk ramly.. emm.. ntah laa confius skunk! :( tak taw mane satu betul..

http://irsyanim.blogspot.com/2012/01/mari-pakena-nasi-lemak-meletup-di.html

rruunn-ziza said...

owh...ramly burger termasuk dlm list nii...

Shaiful Azwa Zakaria said...

Assalamualaikum,

Merujuk kepada perkara di atas, kami menafikan perkara tersebut. Kami berharap pihak puan dapat menghentikan perkara ini kerana perkara ini masih dalam siasatan polis dan pihak peguam kami, oleh itu kami tidak dapat memberi penjelasan lanjut.

Kami mohon puan menghubungi kami untuk mendapatkan maklumat yang tepat mengenai perkara ini di talian 03-61842972.

Kerjasama puan amatlah diharapkan.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

Shaiful Azwa Bin Zakaria
Penolong Pengurus
Pejabat Pengurus Besar
Ramly Food Processing Sdn Bhd

DeQWa said...

klu betul la kan,adooiii...baru je beli daging burger ramly smlm...cane ek,btl ke info nih....

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

tapi last year datuk ramly mati2 pertahankan dalam paper masa produk ramly kena fitnah. tak silap, kat utara masa tu. confuse gak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails