Tuesday, 31 January 2012

Kenapa kebanyakan org suka overnite stay kat hotel

rasanya most of us suka tido kat hotel kan time holiday...kalau dpt hotel yg five star yg bilik marvellous..memang rasa tak mau kuar bilik (teringat bilik hotel kat disneyland yg super besh..)

well...antara sbbnya...nak rasa suasana bilik yg baru...
and boleh sepahkan bilik tanpa risau nak kemas balik :p
kalau stay 2 nites, so bilik akan dikemaskan oleh housekeeping staff pd hari kedua :p

ni bilik yg me stay kat AFamosa Resort hotel..nice jer bilik ni...ada tv, mini bar, kettle..semua cukup lengkaplah :) yg penting toilet ada pipe hose :p



the kelakar part...me & mr hubby selalu berangan2 nak jdkan our bilik kat umah mcm bilik kat hotel in terms of interior design, deco2...perabot etc :p  memang ada org yg deco2 umah diaorg berkonsepkan resort...me selalu tgk kat magz/suratkhabar ;)

note : tp kdg2 susah nak lena kan kalau tido kat hotel sbb beralih tempat tido :p unless penat tahap gaban, so mesti dpt tido sepuas ati ala2 pengsan gitew sbb penat...

hotel mana yg paling besh pernah uolls stay? me vote for Disneyland Paris Sequoia Lodge..kalau kat Msia, yg besh2 yg me pernay stay..Legacy Hotel Malacca, Avillion Water Chalet PD, Bkt Merah Laketown Resort Water Chalet, Holiday Villa Langkawi, Pangkor Langkawi Island Beach Resort <---opps...baru me notice...ni semua FOC ie hasil2 contest yg me menang last few years...

9 comments:

mama tisya said...

sronok dpt tdo otel FOC....tp mmg best pn rs tkmo bgn..lenmcm empuk tilam and bantalnye...hehehehe

LiErOSe~QiEmi said...

suke hotel le meridian kat kk, sabah.. best... tp masa tu ikot rombongan ofis hihihi..

AyuArjuna BiGoshh said...

paling best avillion water chalet PD....terbaek

Ummi Dania Yasmine said...

Me suka kalau dpt Free Hotel :-) Hotel paling best...Damai Beach Resort Sarawak, Swiss Garden Damai Laut. Opps sume Damai yer...:-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dulu ila mmg kerap tidur hotel sbb keja ila attach dgn pro so selalu kuar opis. masa tue takde blog..lambat betul ila tau pasal belog..kiki.. back 2003 masa ila baru keja dulu..mas atue sampaikan dah tau hotel mana yg meet our requirmnt.. tapi badan dah penat masa tue masuk mana2 hotel pun sama je just nak letak kepala tdo je..yg penting masa tue makan best.penah dokl hotel kat melaka biasa je tapi asam pedas dia superbbbbbbbbbbbb.. salah satu hotel yg boleh kata best kat mines tue..

Em's Family said...

same, i ngan husband i pun sibuk nak deco blik macam hotel.. tapi itulah, susah pulak nak execute

juelee said...

paling best avillion PD hehhehe

kayyana said...

kak, yana mmg suke tdo kat hotel.. hehehe.. sbb dlm hotel ada aircond.. rumah sendiri takde aircond.. hehehe.. hotel paling best yana pernah g kat perak... hotel tu bru buat.. bukak sliding door, terus nampak laut tau...

Chekgu Azrine said...

Plg best pnh duduk puteri pan pasific johor bahru..ms nk g singapore..dah berzaman kot..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails