Wednesday, 18 January 2012

Apa ertinya RM100 kepada saya

tghari semalam me dpt voucher ni...valuenya RM100..as good as cash...ni conso prize yg menang dari contest mamy poko...about 5 months back...punyalah lambat dpt hadiah ni


anyway, ptg semlm dh 'selamat' pun RM100 ni...

me amik 2 pack susu DL 123 utk ariff (RM22x2=RM44), 2 psg selipar Ben-10 utk my kids (RM30), selebihnya me amik milo kotak (8 packs) harga RM7, minced meat utk buat spaghetti RM6, fish ball utk buat sup RM8 and few other small2 items (lupa plak apa brg yg me beli semlm ngeh ngeh ngeh)...not even half trolley pun brg2 ni
so there goes my RM100...kecik kan nilai RM100 pada zaman ipad ni...

anyway, kalau kat UK, 100 pound tu boleh guna utk 3 kali shopping penuh trolley(at least)..sbb purchasing power kat san berganda2 tingginya dari kat Msia

note : apa erti RM100 kepada uolls?


15 comments:

Cik tikah said...

dpt beli bnyk bnda dgn rm100 :)

Huda said...

besar sangat maknanya walaupun kalau shopping 100rm tu barangnya taklah banyak mana..

LidaRahim said...

fuh bestnya dengar 100 pound dpt 3 kali full trolley tu.. dan dan cam nak g duk sana ahaks

me suya said...

kdg2 100 tu boleh beli 1 barang je mz..

Hermit said...

besar nilaian di negara yang hidup sentiasa memerlukan duit seperti malaysia :)

Ummi Dania Yasmine said...

Tak banyak boleh beli dengan RM100 nowadays. Tetau dah habis dah RM100.

Tapi dengan RM100 tu i boleh gi Thai Odyssey. Urut 1 jam 30 minit. :-)

Cute MuM said...

tak banyak pon barang boleh beli dengan rm100..
sama macam kami dapat dari cold storage tue..
tapi still bersyukur dapat beli barang dania..

Eyriqazz said...

kan..purchasing power di UK n malaysia bagai langit dengan bumi..di sana, keje cleaner pun dah boleh angkat kete honda,toyota,etc..

di sini, kerja banker dan lecturer pun blom tentu tak angkat kereta proton...hik3..

Chekgu Azrine said...

kalau me beli brg dapo tak penuh trolly pun dah nearly 200...huhu..

LiErOSe~QiEmi said...

wahh 100 pound dapat guna tuk 3x shopping.. syokkk...sini 100 tu adeiii beli pampers anak dapat 2 beg setengah je kot..ihihi

Nana said...

100 tu klw g reject shop
dapat la 3 helai baju mia & sehelai suar
klw tuk mama dia
kasut sehelai, baju sehelai heheee

mInYe said...

Bestnye tgk mama zharfan. slalu je menang contest.

asfiedaimpiana said...

yg pasti list MZ tu mcm bleh baca dah..sume mesti yg ada link contest kan?.. ;)

MamaYatie said...

RM 100 = stok sebulan susu DL 123 utk sorang anak..huhu

AkmaFaizal said...

adeh..bilelah purchasing power Malaysia nak mcm kat UK tu ek? tapi klau beli barang2 anak cam susu n diapers memang tak byk dpt beli barang lain pun..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails