Monday, 23 January 2012

Saya tak hidup dek puji-pujian & tak mati dek kebencian | tak sangka di kalangan comper pun ada HATERS

malas nak tulis entry bab2 haters...tapi tulis gaklah sbb nak luahkan perasaan...and peringatan utk diri me agar lebih berhati2 in the future

all this while...me tak sangka plak di kalangan compers ada yg membenci--me dh jd sasaran kebencian rupanya...

ceritanya begini...
last week...ada one blogger, let me name her Ms X, invite me to join one FB group nama group tu contest sharing and kategory secret group, masa they all masukkan me dlm group tu, member ada dlm 20 org di kalangan comper yg mana me rasa semuanya sgt familiar kat FB...me tak kisah pun, sbb me suka jer join apa2 yg berkaitan dgn contest & comping...then few days lps tu...me noticed me dh tak nampak/can't view that group...so me pun antar pm/message kat Ms X, ie comper yg masukkan me utk join that group...

and jwpn Ms X agak mengejutkan me...katanya, nama me telah diremovekan dari group berkenaan kerana AJK group berkenaan tak suka ie benci kat me ler...siyes me tak notice saper AJK group tu..tapi rasanya semua nama familiar ajer..ie kwn2 FB yg aktif comping...
me tak kisah pun join atau tak join group tu..no big deal..all this while me dpt info psl contest dari mcm2 website, dari hypermarts and of course and my BFFs yg semuanya compers...

yg me TERKEJUT ala2 terkejut dinasour ialah rupa2nya ada comper yg bencikan me...
me jenis tak reti nak bencikan org..sbb my mindsetting --kiranya penyakit hati/mental tu kalau kita bencikan org, kiranya our internal is rotten kalau simpan perasaan benci...setau me, ada sorang ajer comper (Mr Y ie one indian male indian comper) yg benci/marah kat me sebab me berkawan dgn one female chinese comper....
so me tak taulah AJK group yg mana membenci me tu refers to Mr Y or some other compers...and me tak tau berapa org yg bencikan me di kalangan compers FB tu..

oklah, to cut the story short....maleh me nak amik pot dgn org2 yg bencikan me...and siyes sungguh tak kusangka..dlm dunia FB and comping ada haters and benci-membenci----mungkinkan sbb dengki atau tak puas hati tapi kenapa yer?
WA

note : rambut sama hitam..hati lain2...


17 comments:

Hanim said...

Kan dh kata, mmg ada yg dengki n busuk hati. Manusia ni tak semua baik mcm kita. So kena hati2 walaupun yg dengki tu hanya di alam maya saje. Sb dr alam maya boleh membawa ke alam realiti.

Huda said...

biar jelah kan..orang boleh benci ke apa ke, tapi biar jelah..kalau layan lagi pening kan..

yuyu Zulaikha said...

sabar je la akak.. saya pernah kena juga. tapi saya jenis serik. bila kawan sendiri buat tahi kat saya, sampai sekarang saya tak suka ada kawan baik.. rapat dengan sape sape.. semua saya kawan.

biar je orang tak suka kita.. :)

fAtrinA said...

Jadikan semua ni sebagai pembakar semangat tuk terus menang :)
Abaikan manusia yg lemah itu

Chekgu Azrine said...

MZ..xpe..rezki u murah di mana2 je..org yg benci u tu xda sbb lain..tk suka becoz of u are so lucky..alhmdulillah..saba jela ye MZ..

Lin Azlina said...

alahai...naperla ada jugak org camtu erk...sy ni jeles je dgn sis..haha..asyik dapat ipad jer..share sket rahsia....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

erks...apa la yg mereka benci sgt kat MZ tu, contest kat FB tu kan byk yg base on lucky jerk pun, nasib la, kalau ada rezeki x kemana..diorg jeles MZ selalu bertuah kot x pun diorg jeles sbb diorang x kreatif mcm MZ..heheh

buat x tau jerk la pd mereka yg membenci tu, nnti diorang sndiri yg makan hati...huhu

x pernah pun rasa benci kat geng2compers yg lain, yg selalu kuar kat mulut setiap kali tgk kawan2 menang, bertuah nye dia, murah rezeki dia, moga2 kami pun bertuah & dimurahkan rezeki spt dia..:))

Ely Hasrul said...

hahahah sumpah tak paham dgn org2 mcm nih. xtau nk komen mcm mana bleh gelak kn aje..

u tau, i nih kadang tgk contest form berkobar2 nk masuk tp haram smpai dateline pon xanta haha sbb xtau la xminat tp i suka bila baca u dpt itu ini smpai bgtau hubby 'u tau suzie menang ape pulak kali nih....' hahahhaa kire seronok dgn kejayaan org .. nk dengki2 nih dpt ape ntah.. dpt sakit ati aje kot.. hishh

Em's Family said...

ish, i serious lagi laa tak tau ape2 pasal group ni, hatta tak tau ape pun yang berlaku.. gosh, tak pe lah suzi, rezeki kite bukan terletak kat tangan derang.. just do what we think best.

Ummi Dania Yasmine said...

Ada orang benci kat u sebab dia tak dapat jadi macam u la tu. Abaikan...i tetap kawan ngan u whatever happens...hehehe....:-)

Cik Sibuk said...

Dorang dengki sebab ada yg u menang, dorang sakit hati tak menang kot?

Biasa la..kalo tak ada dengki2 ni..bukan orang mesia..huhu

Abaikan sahaja..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmmm..susah nak cakap...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita suka je, kalo suzz menang banyak hadiah kita lagik suka sebab kawan kita menang, semua tu rezeki masing2 kan sape rajin berusaha InsyaAllah akan beroleh kejayaan...kuatkan semangat k, bukan sennag kita nak puaskan hati semua orang...

Mila@Rimbun said...

I pun jeles jugak tgk org selalu menang itu ini nii, tapi takdelah sampai nak benci ke apa, dah diri sendiri tak bertuahkan, but maybe bertuah kat tempat lain. be positive

Nana said...

aduh,,
saya terlepas entry hot ni..
malam td bff si nana tu cite la..
ada tak baca blog mz pasal ni?
dia dok cite kt saya apa yg jadi
dia kata mcm hape je ada orang nak jeles2 sebab mz selalu menang (si nana tu silent reader blog mz hehe)

tu pagi ni saya try carik entry yg dimaksudkan...
owh..sungguh xbaik kan nak jeles2
anggap je la..rezeki masing
buat apa nak jeles..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

manusia pendengki ni ramai. abaikan la mereka tu tu . yang penting kita ada effort sendiri utk menang, bukan harapkan diorang

Wansteddy Tales said...

alamak! wan pn xtau wujud entry ni. xsedar pn nama kak suzi kena remove.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails