Friday, 6 January 2012

Bukan sengaja nak bawak | my lil assistant @office

semlm dan ari rabu, 2 hari berturut2 me terpaksa bwk my lil ariff dtg ofis...sbb he's not well, nak antar nursery, nursery tak mau terima sbb takut jangkit kat other kids--tgn, mulut, kaki ariff ada bintik2 merah berisi air tu..ala2 HFMD...doktor kata, seminggu baru ok aisehh....nasib baik me tak de kelas

tapi ari ni me kena invigilate my students final exam, so mr hubby amik cuti utk jaga ariff...i'm gonna miss my lil assistant :p

pic ari khamis



pic ari rabu


note : actually not advisable bwk anak2 to office UIA ni, apakan daya keadaan memaksa...uolls pernah ke bwk ur kids/lil nephew/nieces dtg ofis?


17 comments:

Huda said...

kesiannya tapi comel je dia tido..

Mama Mirza said...

saya pernah bawa firas.. saya dukung dia sana sini sbb mmg really ada urgent arituh... mmg xleh cuti.. firas pulak demam dan taknak makan.. kalau saya pon susah menjaganya mcm mana pulak dengan org taska.. bos saya pon nampak waktu tuh.. nak buat mcm mana.. terpaksa berkorban.. :)

azura samsuddin said...

zura penah sis, masa tu umah pengasuh aina kena kuarantin utk seminggu sbb HMFD ni so bw lah aina ke opis zura, sonok sgt smpi wat mcm opis sndiri :)

Nana said...

hehe ari rabu aritu saya bw mia dtg opis sebab xde org jaga mak g spital
terpaksa lah..seb baik bos ok..
dah 4,5 x jg la bw mia g opis

Naimah SiDiK said...

ciannya kak... hummm get well soon ya lil Ariff..ikutkan saya pun slalu bwk anak yg sulung datang skol almaklumlah TERPAKSA bekerja di hujung minggu.. dah terbiasa budak2 ni ngan office. wat 2 do x ada yg bukak 24/7 dah skarang ney.. mostly even sat pun derang amik half day je.. huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pernah jugak bawak nuha tapi biasa hari jumaat sebab boleh separuh hari.hari lain terpaksa amik cuti laa..

Ummi Dania Yasmine said...

Dulu pernah bawak Dania masa makan2 kat LKIM. They alls buat makan2 raya lepas tu sebab Dania kecik....dapat banyak duit raya....hehehe :-)

amiey lee said...

pernah bawa Sarah... tapi ari sabtu...tak ramai staff..

Cute Mum said...

pernah juga bawa dania pergi ofis bila mil nak keluar..
nasib bos ok..
dania elok jer duduk dalam bilik
pastue tido..
taklah menggangu kerja..

kayyana said...

so far setakat ni yana tak pernah lg lah bawak rayyan datang opis sbb klu bwk die p opis mmg takleh wat keje.. hehehe.. comel je die tdo.. semoga die cepat sembuh ye kak..

Ummi Danish said...

HFMD? danish penah kene, tp da teruk sikit sampai ke mulut.. so kene la admit 4 hari.. sian dia kene drip coz tk leh mkn.

εïз mummyHaza εïз said...

cepat2 sembuh yek... :)

AyuArjuna BiGoshh said...

me anak2 yang jalan kaki dari rumah ke opis..selalunya datang sebab nak lunch sama2 ler...umah dekat ngan opis. heheheh

kakyong said...

siannya Ariff tak sihat.. semoga bertambah sihat.. & rajin makan ubat..

memang terganggu kerja kalo bawa anak ke opis.. lebih lagi jika yg xde bilik & dok kat meja & berkongsi pejabat yg ebsor ramai2..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

pernah gak bawa,
selalunya kalau bawa g opis, separuh hari di opis eija, separuh hari lagi di opis papa dia. nasib baik gak bos pun x kisah sgt kalau dh terpaksa bw anak ke opis kalau xde penjaga.

Em's Family said...

kesian kat ariff tapi serious.. comelnyer!!

Chekgu Azrine said...

bam...bam lit arif..chomel je tengok dia tido.. hehehe

semoga cepat sembuh ye ariff!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails