Tuesday, 3 January 2012

Bukan yang pertama dan bukan yang terakhir | tak pernah jemu ke sini

dh 3 hari berturut2 cuaca panas terik kat KL...so pg semlm, mr hubby bwk me & kids pegi Fraser's Hill :)



perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam dari Gombak..



ni kali ke 5 me dtg Fraser's Hill...masa bujang, me pernah dtg sini dgn kakak & adik, then time honeymoon thn 2004, kat sini gak, stay kat Smoke House (sbb tak mampu nak honeymoon kat UK ngeh ngeh ngeh), then kali ke4, masa me sarat preggykan Ariff (March 2009), so semlm (2 jan 2012) kali ke 5 me kesini, wpun tak happening sgt pun tempat ni, tapi me sgt sukaaa and tak pernah jemu..

sesuai utk santai, lepak2...sbb faktor cuaca, serenity...hijau..and sbb me rindukan UK..tempat ni ada byk persamaan dgn UK esp colonial buildings/houses...

weolls berPS gaklah....nanti me tepek more pics ;)

note : uolls pegi mana masa cuti new year...

17 comments:

Cik tikah said...

bestnya. x pernah lagi pergi situ. cik tikah jenjalan kl je cuti new year :)

AyuArjuna BiGoshh said...

me pernah pg sekali tu pun tak naik

blog-tips-kurus said...

sis, jalannya ok ke?
teringin sangat nak ke situ.. :)

mama tisya said...

sronok cuti2 fraser ye...tk ke mana pn

Huda said...

tak penah ke sini lagi, wish to go here..

Nana said...

cantik mmg cantik tp saya serik dah g fraser adeh tak tahan
lembik..g balik muntah..
pastu br2 ni kawan g sini
terjadi kisah misteri...
ada kena mengena ngan orang bunian kisah dia..terus jadi mcm seram

CaDLyNN said...

xpi mane2 pon kaksuzie..lin duk umah je..huhu..

Chekgu Azrine said...

duduk rumah dan dduk rumah..

Ijah EmoTemo said...

bestnya!! suka tgk gmbr yg last tu :)

amiey lee said...

tak smpai lagi

Cahaya said...

hari selasa minggu lepas baru naik fraser hill...memang muntah teruk pasal jalan dia bengkang bengkok..rasa macam tobat lepas ni tak nak naik dah...tapi bila dh sampai...rasa mcm kena dtg lagi..hehe..memang cantik mcm kat oversea..hehe..

Sidratul Muntaha said...

cuti thun baru blik temerloh.
celebrate birhtday aqil 1st january dgn abng sepupu dia
a week before dah sambut dekat colmar/
huhuuh

Em's Family said...

i baru sekali je pernah pergi fraser, itupun mase tu hubby tengah gilakan tangkap burung2.. mase tu i tinggal dekat jelai highland resort, nasib baik adik2 pun ikut jugak.. tak de lah boring.. kalau tak i rase boring jugak kot, dah la hubby dengan kawan2 dia..

Ummi Dania Yasmine said...

me pernah gi sekali tapi jalannya agak mendebarkan sebab kecik jer....memang kalau sesiapa yg sukakan pokok pine banyak kat sini....

Devi da Lil' DeviL said...

tak pernah jejak Fraser hill lagi..mayb one day nak ajak my family to visit there. :) nice!

ADEEYA said...

Heeee my fav place nak berphotoshoot. Dah lama tak pergi :D

SyUhAdA said...

tringin gak nak pegi sni..xpenah pegi lg nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails