Tuesday, 31 January 2012

Antara belacan dan cincalok

weolls singgah kat stall kat tepi jln...ada mcm2 local food..ada kelengkapan utk mandi/main air, ada crafts yg sgt kalerful...masa me dtg afamosa resort thn 2009, me pernah beli tudung saji yg cantik iteww






antara local food yg menarik perhatian me ialah cincalok dan belacan



 
 ada lempok gak a.k.a durian cake tu...ni fav arwah ayah me...my mom biasanya msk lempok time musim durian sbb kat kg weolls ada dusun durian..


me tak mkn belacan, cincalok, lempoyak ni..

last2 me beli kuih karas (biasanya me beli time me pegi langkawi heheh), mr hubby beli pisang salai --his fav tu..me tak mkn pisang salai, my boys beli air milo tin, setin sorang ;)

tu ajerlah yg weolls beli kat stall kat tepi2 jln menuju ke afamosa resort.

note : hari ni hari terakhir bulan januari 2012..time flies...


7 comments:

Nana said...

dua2 bole buat gatal idung hahahah
saya suka gak mkn cencalok
tp xberani banyak2
gatal idung
tapi sedapppp

Chekgu Azrine said...

Tak suka jugak belacan...jz guna ms buat sambal belacan jek..jnuh nk hbs klu beli yg gabak..haha

me suya said...

lama tak makan lempuk.. isk3.. suya makan je semua tu sis :)

AyuArjuna BiGoshh said...

my Anaqi memang peminat cencalok dan budu..me suke jer belachan...kalau kat umah mak siap ada 2-3 jenis belacan, hehehehe

εïз mummyHaza εïз said...

cencaluk & budu.. hikhikhik belacan best :)

Ummi Dania Yasmine said...

Kalau i....i beli belacan!!!

Em's Family said...

i kuat makan cencalok, i kuat makan belacan, even mase ngandung emir dulu, cencalok is my fave:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails