Monday, 9 January 2012

This is what we call MEE UDANG | and eveything UDANG

semlm, mr hubby telah membawa kami sekeluarga lunch kat restoran mee udang...area wangsa walk--opposite dgn cheng ho restaurant

kat sini sgt susah nak parking sbb sgt limited parking spacenya...tp sbb semlm kan sunday, so dptlah kami parking :)

1st time ni weolls mkn kat sini...me dpt tau psl restoran ni sbb baca dlm paper (last few months)...me penggemar udang tegar...and adik me plak last weekend baru gi cuti2 utara termasuk pekena mee udang...so me jeles meluap2...nasib baik dpt gak me mkn mee udang tanpa bersusah payah pegi utara

jom layan pics...
  ni pintu masuk restoran..

ni menu...harga ok ajer

ni suasana dlm restoran..ramai gak org tgh mkn..masa ni pukul 3 pm, dh lepas waktu lunch pun actually...simple jer restoran ni actually

ni deco2 dlm restoran yg menarik perhatian me...psl taiping..

ni minuman kami...milo ais zharfan punya, bandung me punya, laici mr hubby punya


yeszaaa...ni me punya---MEE UDANG SPECIAL--harga RM12...special means udang size besar!!! udang galah seekor tu teramat besar ....sedap sungguh udang2 ni sbb sgt fresh gitu!! puas ati!

ni mr hubby punya--nasi goreng udang--sedap, tapi mr hubby kompen nasi sikit ajer sbb udang byk hehehehe

ni opposite restoran mee udang ni...restoran cheng ho amy search punya. tapi tutup masa ahad tu...

ni billnya...telur dadar yg zharfan order--sgt oily and lembik gitu..telur celup tepung pun..tepungnya bukan tempura...tapi udgnya sedap sbb besar+fresh--me tak snap pic sbb sibuk mkn mee udang ahhaha

ni biz card mr hubby amik kat kaunter

ni pamphlet

note : next time me n ak try mkn kue teow udang plak...tapi tak leh mkn kerap sgt sbb high cholesterol kan :) uolls saper suka mee udang mcm me? boleh geng hehheeh


21 comments:

Huda said...

kita terliur nengok mee udang tu..

me suya said...

Wah dr kuala sepetang tu.. nyum nyum terliur pulak.. Mana nak cari tataw mee udang kat raub ni.. Haishhh :(

♥♫♥ZaiKuLiM♥♫♥ said...

salam..MZ..

wah Mz terjah mee udang mak jah..
dasyat gak makjah nie..sampai leh buka cwg kat sana..apapun zai dah 3kali terjah mak jah kuala sepetang..mmg best mee udang dia..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sedapnya, terliur tengok udang besaq tu la suzz

iduraz said...

wah, dah ada kat kl eh..salu dengat mee udang mak jah yg spesel ni tapi jauh nun kat utara..ni dh kat kl harus terjah ni..tq MZ for this review..hehehe

Peri PiA said...

me pon sgt suke udang

amiey lee said...

wahh nmpak mcm sedap..leh ajak hubby g try plak

Ummi Dania Yasmine said...

boleh tahan harganyer.....

kayyana said...

thanks for sharing kak.. klu ade gambar udang mesti lagi terliur dibuatnya kan.. hehehehe..

cikpia said...

mak jah ni memang femes kat kola sepetang..... dah penah masuk jalan2 cari makan.

*tetiba rasa nak pi kola sepetang makan mi udang banjir!!*

Jue said...

Feberet gila udang nie kak..seafood..udang paling jue suka..emmm bila mau g snie nie..sudah lama tak menikmati mee udang nie..weeeeeeeee..beshhh!!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

wahh teringin nak makan kat sini :)

Ijah EmoTemo said...

ijah mmg teringin ya hamat nk pergi sini tp tak jgk perginya. padahal sepelaung je dari rumah eheheh

Nurulchumel said...

sedapnya air sirap bandung tuh..
mee udang, sedap!
nyum!!!

mamashikin said...

wah berbaloinya mkn kat sini..sb tak mahal sgt la..udang banyak..siap ada udang galah lagi tuh..

Nana said...

menarik ni dekat ngan opis
ingt nk try arini xleh plak ada hal

kakchik@ella said...

Suzie, KC biasa mkn yg dkt Kuala Sepetang. Pe kata pasni kita sama2 try Mee Ketam kat Sksyen 7 Shah Alam pulak?

pacubob said...

confirm akan pegi nnt....thanks for the info....:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

area ne ila tau eh bukan ila tau hubby ila tau.. sbb penah bbuka kat one of restaurant hampir dgn chengho hehe

Chekgu Azrine said...

baru ceita hal mee udang ni semalam MZ kat kantin sek ngan kawan2.. dekat ngan my skol.. ehehehe.. nanti nak cuba..

AkmaFaizal said...

wahhh...sedap2, ari tu rase mee udang kat food court alamanda,putrajaya je. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails