Monday, 2 January 2012

Papa I Love U | movie review versi MZ

ptg semlm mr hubby bwk me & our boys pegi tgk movie ni..kat TGV wangsa walk..tak crowded sgt, tapi as usual, me guna citibank priority lane so tak pyh queue :p


me tgk tayangan pukul 5.20 pm, masa beli tix tu pukul 5 pm, seat tak byk pun yg tinggal :p tapi tak full house lah sbb 2-3 row dpn memang kosong seatnya

besh ker citer ni?
 citer ni genre komedi romantik...emm...kalau nak compare dgn citer/movie Sekali Lagi (Lisa, Mia, Shaheizy Sam) ie genre yg sama, me lagi suka tgk citer Sekali Lagi...


citer ni kategory slow jln citernya...penguat jln citer ialah Mia Sara & Lisa..yg pegang watak papa tu, sbb pelakon baru and jenis chubby emm...pandangan peribadi me, mcm tak sesuai jer digandingkan dgn Lisa, esp part babak romantik sikit2 (time pegang tangan etc..)

sinopsis uolls google sendiri ahh..mls plak me nak tulis...

antara babak sedey, time hujan lebat waktu mlm and Mia and papa basah kuyup sbb tak de tempat berteduh (keta kena tarik, kena halau dari umah sewa sbb papa Mia jobless)..and diaorg tido kat tmn time waktu mlm...cian dgn Mia...



me plak jenis suka pikir logik, mr hubby kata nama lagi movie, memang ler tak logik :p...
antara benda yg me rasa tak logik..Lisa tu kononnya anak Datok yg kuar umah and hidup sendiri sbb marahkan papa dia yg curang masa mak dia sakit tenat & mati..and Lisa keje jual lolipop & jambu,  so dgn income jual jambu, mampu plak dia dok umah besar (umah teres end lot).dok sorang2 tu....so logiknya mesti papa dia yg bayar sewa kot :p, sbb kalau income jual jambu tu tak berapa mampu nak dok umah besar gitu sorang2..

and Lisa asgt cantik, anak Datok, tp dlm citer ni dia tak de langsung kwn2 or teman lelaki..so last2 terbercinta dgn papa mia nama Baha yg sgt chubby lagi jobless itew (then Baha dpt keje sbg waiter)

ending mcm tergantung, ie semua org berbaik2 --Lisa maafkan papa dia, then tu jer lah..selebihnya nak kena pikir sendiri lah..ie rasanya Lisa kawin dgn Baha lah kot (owh sgt tak sesuaiii :p)

sekian movie review versi MZ
me bagi rating 2/5 star ;) rasanya filem ni tak pakai bajet yg byk kot sbb sgt simple jln citernya..props, scene semua simple2 :p

kagum tgk Mia Sara sgt pandai berlakon ;)

note : me ada tgk gazette filem Azura (heroin Neelofa), dh tanda nanti nak tgk heheh rasanya akan ditayangkan soon :p ada scene kat Paris!! owh, i miss Paris...

8 comments:

Em's Family said...

i kalau cakap tak logik, filem i paling rasa tak logik masuk akal, kuliah cinta lakonan erra ngan yusry.. honestly, as a prof madya.. sangat terkejut dengan hasil arahan .. makes me wonder, doesnt he know Malaysian U life?

Ijah EmoTemo said...

hmm tak tgk lagi filem ni hehehe..

oh yes azura mcm filem wajib tonton ni hehehe

ajumohit said...

Owh saya tgk YouTube jela pasni ;)

SaKiNaH (*_*) said...

2/5 je ye?? hik3... x jadi lah nk g tgk... balik2 jalan cerita yg same je kan... songlap pun x best.. ada idea x film ape best ye?

Nana said...

Wahahaha sebab hero dia la saya blah awl masa preview aritu bosannn

Chekgu Azrine said...

sekarang ni hero mesti kena handsome and cool mcm aron azizkan??hehehe..

Oyis said...

jual jambu? kot ye pon nak tunjuk hidup susah, agak2 la. ada ke jual jambu nak duk umah end lot. mmg x logik!

mama tisya said...

tu la tgk hero tu mcm tk best..nasibaik ada mia & lisa..tp tkde ati nk tgk kt wyg...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails