Tuesday, 24 January 2012

Hanya logo halal JAKIM sahaja yang sah dan diiktiraf

ternampak banner ni kat Giant Batu Caves..


memang dh dikuatkuasakan pun akta psl logo halal di Msia...so kalau mana2 kedai mkn, food court, any food or supermarket or mana2 sahaja yg guna logo halal selain dari yg dikuarkan oleh JAKIM memang menyalahi akta..

kita sebagai pengguna muslim yg peka kenalah berwaspada dan pro aktif....jgn mudah terperdaya nampak ajer perkataan halal wpun logo tu tak diiktiraf terus belasah makan ajer....ramai jer rakyat msia yg jenis tak kisah bab2 ni..nampak ajer pompuan indon pakai tudung yg jadi pekeja kat kedai mkn, terus masuk mkn wpun tak de logo halal yg sah..

note : me reminding myself gak :)


3 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

banyak la kedai yg pakai selain halal jakim ni.....esp restaurant luar....

Oyis said...

bagus la kalo mmg JAKIM dah standardized kan. senang sket kan. skang ada mcm2, mmg pening nak pilih/yakin

Chekgu Azrine said...

yelar.. skang ni makan kat luar pun bahaya kot.. mcm2 penyakit pun kita dengar.. kencing tikus la.. scary.. better masak je kat rumah.. insyaallah bersih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails