Thursday, 5 January 2012

dilema shopping online | indah khabar dari rupa

adik me (Hanim) yg bebel2..ckp cover ipad2 yg me orderkan utk dia dari milk-a-deal tu...yg mana harganya memang murah..tapi alahai...nampak sgt low quality..., dan bukan mcm yg diwarwarkan konon2 harga asal RM300 lebih, bila dh diskaun jd less than RM100....dlm pic sikit punya lawa & gojess tu...

and hanim kata, dia ada beli toys utk her baby (from one blogshop), then bila dipos, tgk2 seller tu bagi toys yg buruk lagi kotor, hanim siap pos balik toys tu utk ditukar..and hanim kena tanggung kos pos utk return toys tu...

me dh lama tak beli brg2 online..seboleh mungkin me nak elak ler, kot takut jd mangsa indah khabar dari rupa :p masa kat UK me sgt ler aktif shopping online, tapi tak de plak terjadi kes2 yg tidak diingini ;)

note: uolls kerap ke shopping online?


25 comments:

Ijah EmoTemo said...

heheh ijah mmg takut nk shopping online.. sgt jarang nk shopping online semua ni heheh

Lin Azlina said...

KDG2 TAKUT NAK BELI ON9 SBB CAMTULA...KANG TETIBA BURUK JER SAMPAI..SY BIASA BELI BUNDLE ONLINE...HEHE

Cute Mum said...

pernah juga terkena..
beli baju..
dalam gambar nampak cantik & saiz pon ok..
bila sampai saiz besar sangat2 dan warna dah lusuh..
semua baju pon takleh pakai.. bazir jer..

Ryha Feyzal said...

penah sekali. beli cardigan.
x puas hati sgt.
dh la brg lmbt dpt, lepas tu cardigan yg diterima adalah besar. walhal, saya tgk dlm gmbr, model kurus yg pakai.

masa tu first time beli, jd xtau sgt cara yg sbnr.

tp lps tu mmg x beli dah. walau mcm mana berkenan pun, sy x kan beli on9. nak apa2, keluar je beli kt kedai.

Nana said...

ini lah salah satu sebab kenapa saya xsuka soping online hehe

me suya said...

Suya tak suka shopping online :)

ajumohit said...

Aju slalu gk shopping online syukur tak pernah tertipu lagi, nasib2 je kkdg kan mz

Lizzie Yasmin said...

Aku jenis cerewet kalau nak shopping online tue mmg kene pikir 40 kali baru beli.

fisa othman said...

pernah gak kena dengan Milk A Deal punya program...buat business card...offer giler menarik arr...gamba dlm internet sgt cun sehh TAPI macam hampas gas jek kualiti dia...

-atiQah- said...

sy selalu on9 shopping..tp utk brg2 yg takde kat kedai. hehe. tp mmg tak akan on9 shopping utk kasut, baju etc..selalu beli brg2 yg sy guna utk memasak cthnya mould coklat yg jrg ada kat kedai. hehe.

fAtrinA said...

betol tu. baru je beli diapers bag. dalam pic tunjuk brand lain dapat brand lain. xmunasabah langsung harga. huhu

Em's Family said...

i sendiri dulu buat online selling, alhamdulillah tak pernah lagi barang buruk kasik kat orang, even mase i jual baju tu, kalau derang pakai tak muat, they can return back and im paying the cost :)

Ummi Dania Yasmine said...

dah lama tak online shopping. me suka kalau dapat pegang barang tu rather than just leh tengok kat cyber space jer...tak puas....unless kain cotton from designer yang i beli untuk dania....mmg puas hati kainnya.

zahira said...

me rajin gak beli online. so far no prob.

amiey lee said...

kita plak alhamdulillah..tak penah lagi tipah tertipu

mikamusz said...

dulu pernah beli baju, katanya brand zara, size 4y.o, tapi bila dpt mcm budak umur 18 bulan je.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

nasib jugak kot, setakat ni kalau beli online, baju & brg baby jerk dan alhamdullillah x pernah terkena..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x pernah kena tipu lagi ni..harap2 jgn laa...

Oyis said...

so far Alhamdulillah x de prob. klo di UK ni, kalo tersalah dpt tu, slalu nya sendiri yg salah tgk or salah order hehe. tp kat msia pon pernah jg order online, cuma x selalu. Alhamdulillah x terkena. maybe lps ni nak kena lebih berhati2 la kalo dah balik nnt. mcm2 ye org. org lain berniaga online ikhlas, dia nak berniaga jgk, tp menipu. mcm2 org nak cpt kaya, x fikir halal haram dah (yg menipu tu la. yg jujur Alhamdulillah, teruskan. berniaga kan sunnah Nabi).

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

setakat nie ok time membli online ..coz sy kenal dorg thru online dulu baru berani beli brg .. yg offer2 online baru try groupon - ribs tony romas & milkadeal - tini's spa .. dua2 ok ;-)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kes2 camni biasa jadik, ada yang lagi sadis dari ni....

Eyriqazz said...

saya salah seorang yang beli casing ni dan at the same time tolong promosikan...n bila terima casing tu, i feel the same..material dia tu lebih kurang produk rm50-100 je...feel cheated too...i dah informkan kat milkadeal about this as well...hopefully, in future milkadeal lebih2 berhati2 kedai yang nak deal n jual produk diorang di milkadeal...

sincere apologize from me

Adyshariz said...

setakat ni ada gak yg kene..sb tu kalau buat sale onlline carik bahagian testimoni baru hati puas utk membeli..kan..kan

Chekgu Azrine said...

selalu jugak.. tp beli tudung je.. alghamdulillah.. takpenah lagi kena indah khabar dari rupa..huhu

deqlis said...

deqlis pun suka shopping online...alhamdulillah semua barang superbbb dan tak pernah laa kena tipu..

deqlis rasa klu nk shopping online better dekat forum yg peniaganya membayar sewa...

jika di mudah tidak digalakkan pos..better COD sebab deqlis baca byk kes yg shopping kat mudah.my kena tipu...so hati2x laa..

hmm tp tak sangka shopping kat tempat macam Milkadeal tu leh tipah tertipu erk?? sepatutnya milkadeal jaga nama dia as a medium membeli-belah online yg ada nama.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails