Wednesday, 14 March 2012

Antara Kuching & Kota Kinabalu | yang mana patut me pilih

me dh lama janji nak bwk my mom holiday kat Sabah/Sarawak...my mom dh 70 years old and sakit lutut so tak boleh berjalan byk2 or jauh2...

so antara Kuching & KK, yg mana lebih menarik...in terms of tempat2 utk dilawati..

sblm me fly to UK , masa awal Dec 2009, me sempat bwk my mom pegi Langkawi, sbb weolls sewa keta, so my mom tak pyh jalan byk2 or jauh2 pun..

me akan google info mlm ni sbb esok pg me nak kena settlekan booking dgn travel agent

any info is much appreciated and me dahului dgn ucapan terima kasih

8 comments:

Kak Aya said...

mungkin kuching lebih ok kot kalau bawak mak-mak....kak aya tak pernah ke KK, ke kuching pernah pergi...

ak yuyunz said...

i think kk much more better sebab tak payah nak banyak jalan sangat. mcm kat kundasang, boleh stay kat heritage and view kwsn sekitar yg best. boleh view mount kinabalu dari area situ.. and kat kk boleh check in kat mana-mana hotel in town, so far i rasa best kat le meridian. strategic. depan filipino market and dekat dgn shopping mall. siap boleh lepak starbucks depan laut =). pulau-pulau pun ok je kalau nak pegi.. but pegi bawak warga emas kita kena bagi keutamaan dan keselesaan kat mereka dulu..

Very simple info yg i tau lah. hope dpt membantu =)

Nana said...

kuching ngan kk saya penah g
kuching so far kan agk bosan skit, klw nk soping xde apa sgt la kot mz kan suke, mutiara sabah lah best hahahaha...
Sabah best dia nye seafood, pearl murah..plus bnyak kawasan indah kt sabah
apa pon selamat membuat keputusan...

Ummi Dania Yasmine said...

Meow Meow. Kalau nak lebih senang, yup sewa kereta. Leh le pegi Muzium Kucing (meow meow), Pasar Satok, seberang sungai naik sampan tambang 50 sen leh gi Dayang Salhah kek lapis paling famous. Leh bli ikan masin kat dayang salhah jugak. I pun tak pernah gi KK....so info i takde.

Lizahanum said...

Dua2 pun ok....Kuching ada tempat2 yang menarik,kalo memang suka nak beli kek lapis sarawak,kuching memang tempatnya..
KK pun ok sebab my Hb orang sana...jadi kalo saya balik KK,ramai keluarga dari semenanjung yg bercuti2 ke sana.....
Dua2 tempat memang sesuai dan bagus untuk percutian keluarga....sewa kereta pun senang...

Oyis said...

saya suka KK, sbb pantai nya cantik. cuma kalo ada parents yg susah nak jln jauh, maybe kuching kot, sbb pusing2 bandar je. cuma kalo dpt sewa kereta di sabah, wah best betul. duk bandar KK, then kalo rasa nak pusing bole gi tgk pantai, gunung kinabalu, melawat tmn org utan, byk tempatnya tu.

tiefazatie said...

ifa rasa bttr pergi kk la..dekat2 kot nak jln2 nie..kalu nak shopping pun semua dekat2..xyah jln jauh2 nie..

Mila@Rimbun said...

kalau ke KK tp tak g pulau2 tak best, so akan banyak jalan2. Klau ke kuching, maybe boleh naik kete jer but kalau ke pasar satok, or ke kampung budaya, still kena jalan jugaklah. Compare 2 tuh saya suka KK, maybe sebab kuching dah selalu sgt g kut hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails