Monday, 26 March 2012

Dari mata turun ke hati | sukar menepis godaan

ari jumaat lepas, me singgah kat AEON AU2..nak pegi watsons ajer actually...then ringan plak kaki melangkah ronda2 kat section baju2 and kasut2....sbb ada SALE kan...sajer jer nak menjamu mata tgk2 baju kot2 nak tanda mana yg nak beli bila ada bajet nanti



then ronda2 section kasut plak...owh...

then ada beberapa kasut yg menarik perhatian me...and dlm diri sendiri berbisik...dh lama tak beli kasut baru :p memang susah nak control bab2 shopping ni...

nilah hasil rembatannya...sepasang kasut taste MZ...taste me memang design jenis begini..tak suka kasut yg fully covered sbb selalunya melecet tumit/jari2 kaki...even yg brand Scholl (harga RM199 hasil contest) pun bila me pakai kaki me jd melecet :(
kasut ni brand Valentino Creations...harga asal RM120 (ntah betul ntah tidak), bila sale, 50% diskaun, harga jd RM60...rasanya memang harga kasut ni around RM60 ajer kot ngeh ngeh ngeh

kasut ni dh selamat dirasmikan masa ari sabtu (kuar jln2 ronda2 shopping complex ajer :p) terbukti selesa and heelnya tinggi tapi tapi tak lenguh bila berjalan or berdiri lama2 pun :)

note : uolls kerap ker beli kasut baru...me tak tentu masa...ikut suka ati ajer bila nak beli tapi tgk bajet bulanan and biasanya harga kasut me range RM60-RM 80 ajer...sbb me cepat bosan pakai kasut yg sama, kena gilir2 and then beli baru utk tambah koleksi gilir2 ;)

10 comments:

me suya said...

Suya suka gak dulu masa belajar. tp kini sbbkan kerja bidang macam ni.. Hari2 kena pakai safety boots. So, stau tabiat suka beli kasut dah dpt dihindari sebab tak tahu bila nk pakai

SyUhAdA said...

ikut mood jgk..hehe

adianiez AIDA said...

aida amat jarang beli kasut sejak 2-3 tahun lepas. kasut keje sponsored by kerajaan. so, beli selipar / sandal biasa2 je...

Nour Eyza said...

suka juak beli kasut kak. tapikasut murah2 je. sbb student kan. tapi pakai memang sampai hancur. sbb syg walaupun bosan jugak kadang2..hahaa

Nana said...

saya pon suke kasut gini
jenis wedges
selesa, xsakit kaki
saya mmg jarang bli kasut
tp klw ada sale
mmg rembat 2,3 pasang
pastu lama la lagi nk bli kasut br

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dulubujang2 selalu beli sampai ayah marah & ayah kata ayah nak buat garage sale kat depan umah haha

Chekgu Azrine said...

sama mcm me la.. kasut mmg suka tukar2..hrhehe..

selalu gak sopink kasut.. hehehe

Nida Mohd said...

Nice shoe..nampak macam selesa kasut tu.. ;)

transformed housewife said...

jrg beli kasut bertutup juga. Kalau sandal tengok keadaan. Kalau yg ada dah teruk baru tukar.

mama rifQy said...

kite pon mmg suke sandal jenis macam ni.comfort!! tapi kite mmg jenis pakai sampai lebam!!heehhehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails