Wednesday, 28 March 2012

Tunggakan gaji kakitangan kerajaan dibayar April 2012 | moga2 benarlah perkhabaran itu

duit belum dapat, tapi dh ada perancangan pun....sbb 1st week of  may nanti nak pegi holiday kat kuching and 3rd week of may nak pegi umrah, so duit tu (moga2 dpt mcm yg diwarwarkan) memang betul2 tepat pada masanya Alhamdulillah


then cepat2 me check tarikh masuk gaji utk bln April--25 April (Rabu) ie 3 hari sblm my bday ;)




org2 gomen dpt naik gaji and dpt tunggakan ni rasa mcm HAPPY and SYUKUR sgt2...
org2 keje swasta (those yg keje dgn big company) rasanya dh biasa, tak pelik/heran pun...and ada one of my family members, syoknya baru dpt bonus sampai 5 bulan gaji tu..(adik me ler tu..) tumpang hepi dgn rezeki yg Tuhan bagi utk org2 tersayang

note : Alhamdulillah

14 comments:

me suya said...

alhamdullillah.. me pun tumpang gembira for my brother yg juga dpt that bonus..and as the news ni pun me nak tumpang gembira..since my brother jugak..gomen staff masih menunggu tunggakan gaji beliau.. Happy for all

Huda said...

betul la duit lum dapat tapi cam2 perancangan nak dibuat, hehe

kakchik@ella said...

ooo .. keja dgn govt ye? KC tak penah merasa sbb dari mula smpai skrg, private shj.

AyuArjuna BiGoshh said...

amin amin...bestkan kalau dapat :)

Ummi Dania Yasmine said...

hubby tak termasuk senarai sebab kerja swasta. Me dulu kalau kerja kerajaan masuk la senarai...hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

semoga impian mz berjalan lancar...tapikan pekeliling tak keluar lagi....dia oarang tak nak bayar selagi pekeliling tak keluar sebab takut jadi macam pencen...huhuhuhu

amiey lee said...

alhamdulillah semoga semuanya dipermudahkan aminnn

tiefazatie said...

best tue..ifa..xde pun..haha

mummY daniSha said...

yess..bersyukur..rezeki ALLAH bg..ahamdulillah..tp ada jugak yg merungut huhu..x paham..dapat rezeki pun still nak merungut =p

mama_umar_maryam said...

honestly dlm hati ni rase sedey gak sbb xberpeluang lg nk rase camni..tapi zt yakin dgn rezeki Dia..swasta or gomen yg penting keje ikhlas dan btol2 ..kan mz ;)..rasenye mmg btol2 rezki mz dpt kenaikan b4 g umrah tu , aminn

Em's Family said...

alhamdulillah.. rezeki masing-masing kan..

mummy_ayu said...

tu la..harap2 ada la kali nie...dah plan mcm2 dah..he he he..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

me and hubby lagilah tak masuk dalam senarai ni...
apa2 pun rezeki pasti dapat oleh semua org, cuma tak tahu bila dan dimana...

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

jangan lupa MZ, tu baru tunggakan gaji dari SSM. tunggakan gaji dari KGT pun ada. tiap2 thn dapat tunggakan gaji KGT jer, cuma 5 thn sekali dapat serentak mcm ni :). best nya....syukur (walaupun x mcm bank rakyat yg dpt 10-12 bln bonus, tp tetap syukur....)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails