Thursday, 8 March 2012

Rasa tak seburuk nama

kalau tak silap me, nama rasmi/proper name utk buah ni ialah buah nam nam...



tapi me panggil buah ni buah katak puru-may be sbb rupa/bentuk buah tu kot..


my mom tanam kat tepi umah kat kg..lebat buah ni...my mom tgn sejuk, tanam pokok apa pun jd tumbuh subur lebat berbuah

sedap buah ni sbb rasa masam manis...kecur air liur me :)

uolls biasa mkn buah ni tak?

note : mode rindu kampung..entah bila dpt balik lagi...mr hubby tak de cuti...and me plak bz melampau..


15 comments:

Mixed-family in da house.... said...

biasa mkn...kt kampung....sedap

Norazrani Maamin said...

penah mkn mase kecik2 dulu..sbb ade pokoknya kat sebelah umah...lame dah tak mkn sbb pokoknya dah kene tebang...huhu...sedapkan...

Sidratul Muntaha said...

orang jawa panggil buah nam nam
ade org panggil buah nona?
eh noana lagi satu
dulu mmg selau mkn kat rumah embah..
mz: ape lanjutan jumpa teacher ur boy semlm?
any solution?

cikpia said...

arghhh! sedapnya...... lama tak makan ni.... hantar sini sket kalau balik kampung yer kak!!

gewecun said...

sedap nie buah katak puru nie make ngan colek..fuhh..tapi sungguh susah nak jumpa buah nie lo nie..

Munnafendy said...

pernah makan tapi sekali je..macam payah je nak jumpa buah ni..

sharEna said...

yer buah nam-nam. last makan masa tu darjah lg kot. mane nk jumpe lg skrg...huhuhuhu

bestnya sbb ade kt rumah ek? hukhuk

~~zAnAfAhMi~~ said...

Kalau akak balik Kelantan selalu dpt mkn buah ni tp tak tau mcmna rupa pokoknya sebab adik2 ipar yg ambilkan. Akak suka, mkn gitu je, takyah cicah asam.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

x pernah lagi rasa buah ni..

Ibu Lala said...

x pernah mkn. nampak cam sedap...

Ijah EmoTemo said...

hehehehe tak pernah pulak makan heheh

isabelle said...

buah nam nam ekkk?
aisehh.kalo panggil katak puru, takut pulak nak makan.kehkehkeh

Kak Aya said...

kat rumah kak aya di kg byk buah ni

εïз mummyHaza εïз said...

x pernash rasa buah ni... x boleh pandang entry ni lama2, kang mak buyong teringin mane nak cari... huhuhu

DeQWa said...

xpenah tgk n tak penah mkn,huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails