Tuesday, 6 March 2012

Movie review | Adnan Sempit 2

semlm slps settle urusan mengambil voucher, me & mr hubby telah singgah di wangsa walk..tujuan utama ialah nak tgk movie ala2 dating berdua-bukan selalu pun dpt kuar berdua :p--zharfan pegi sekolah, ariff kt nursery, mr hubby cuti and MZ ada satu kelas ajer setiap isnin (so agak flexi and free gitew)--MZ sgt bz ari selasa rabu khamis sbb kelas full



kelakar lah citer adnan sempit 2 ni..lebih kurang ajer tahap komedinya dgn adnan sempit 1, kekuatan watak of course Sam lah...:) memang santai and sempoi, tak pyh nak pikir bila tgk citer2 light comedy :)

byk lawak2 spastik...masa ending tu ..parents Nadia siap naik motor jadi mat rempit la plak ngeh ngeh ngeh

ni sinopsis me amik dari SINI

Filem  ini sebenarnya kesinambungan kepada filem terdahulu, Adnan sempit 1 yang mengisahkan Adnan(Shaheizy sam) cuba memikat hati ibu bapa Nadia (Intan Ladyana) iaitu Dato Isnin. Dato Isnin mencabar agar Adnan mengubah dirinya sendiri dari mat rempit kepada manusia yang mempunyai cita - cita yang tinggi. Antara cabaran yang diberikan Dato Isnin kepada Adnan Sempit ialah supaya anak muda tersebut fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris dan mengubah penampilan dirinya menjadi seorang ahli korporat dalam masa 30 hari.

utk citer genre comedy, me bagi 4 dari 5 bintang. besh & kelakar!!

6 comments:

ariana said...

filem ni sambungan dr yg dulu kan..

Eyriqazz said...

Nak tgk tapi alisya siapa nak jaga?

Ummi Dania Yasmine said...

weeee...syok tu dating dua dua :-)

sue zainun said...

leh box office ni..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ramai yg review ckp besh & kelakar, tp eija x berkesempatan lagi nak tgk movie adnan sempit 2 ni..huhu..

DeQWa said...

xsempat lg nk tgk,byk sgt movie yg best skrg...kura2,adnan sempit 2,seafood...aish...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails