Monday, 12 March 2012

Full story Shop Shop Hooray @Jusco Mid Valley | MZ shopping sebanyak RM1254.60

awas : entry ini mengandungi byk gambar, tapi semua gambar agak blur sbb hasil digicam ajer--tak daya nak mengusung DSLR sbb mr hubby keje ari sabtu ie dia tak joinevent ni


MZ telah terpilih sbg salah seorang pemenang 1st prize utk contest Philips Shop Shop Hooray @Jusco..hadiahnya shopping spree 10 minit value RM1250..

peserta kena dtg sblm pukul 9 pagi, so seawal 8.15 am, MZ sudah terpacak di MV...ada pembahagain t-shirt Philips utk para peserta

2 trolley penuh--ni hasil selepas siap shopping

MZ bertuah sbb kebetulan kakak ipar MZ dtg umah (utk attend wedding BIL), so MZ ajak SIL jd assistant--memang t&c kata kena bwk assistant utk tolak trolley

posing dgn resit yg sgt panjang!!!!!! perhatikan MZ & SIL pakai baju philips tapi weolls sarung atas bj ajer, short sleeve kan, tapi cun design t-shirt tu :) i like :)


contest ni ada dua fasa, so 4 pemenang bagi setiap fasa, so total 8 org yg take part utk shopping spree tu , 2 melayu dan 6 cina

ni pentas utk prize giving dlm Jusco MV Level 2

Philips memang ada pro photoG yg mengejar setiap peserta sepanjang event tu...then sblm prize giving, semua pics ditayang di tv besar, so me snap pic dari tv tu

MZ beberapa saat sebelum start berlari utk campakkan brg dlm trolley--MZ dpt trolley no D ada A--H

ni tgh pilih susu Dutch Lady 123..cari yg flavour biasa 

ni tgh cari perfume yg letrik tu..harga RM30 per unit amik brand Ambi Pur dan AirWick..memang me guna perfume letrik kat umah, kat dlm bilik, kat ruang tamu..

my SIL yg byk berjasa

setiap peserta diberikan satu trolley at one time, bila penuh kena pegi amik satu lg trolley, kena susun brg2 agar muat dlm 2 trolleys --sebab semua peserta adalah comper, semua pun mesti amik brg2 utk join contest like biskut jacobs etc etc kira dpt POP free lah utk join other contests plak


ni prize-giving..tu wakil Jusco

MZ snap pic GP winner yg menang trip to Korea + cash RM5k..siyes besh tu ...Chinese man tu yg menang--mesti pro comper (tak pun proxy kpd pro comper)

ni GP winner trip to HK Disneyland + cash RM5k...dua2 winners adalah lelaki usia late 40s or early 50s gitu... winner yg pakai bj batik tu...yg mcm Indian tu adalah muslim, manager Philips Malaysia (lupa plak nama dia)

group photos...semua pun comper yg aktif sbb semua nama me familiar (masa diaorg announce time prize-giving) like Agnes tan kim hong, brim lim etc etc ada yg menang dua hadiah berbeza (2 entries tapi guna nama proxies)...2nd prize winners dpt hadiah air fryer harga RM1.1k --siyes ramainya comper kat Msia ni kan!!! dlm pic ni dua2 trolley tu me punya ie D1 and D2--terpilih utk jd props time bergambar hahahah

ada lunch sponsored by Philips, mkn2 buffet style kat Restoran Bumbu Desa --sebelah luar jusco dlm MV gak.. yum yum sedap mknnya!!!

ni mknn me...ada udg penyet, cendawan, ayam, sotong

tu diaa...penuh boot keta me ..muat2 ajer..tu pun susun dgn jayanya tak leh campak2 sbb akan jd tak muat plak

nilah hasil tangkapan me :) stok pampers +susu +brg2 lain :) total RM1254.60, me top up RM4.60 ajer...:) semua peserta boleh amik lebih, kat kaunter pilih ajer nak byr yg mana sampai value RM1250, selebihnya return to Jusco..syok!!

me memang berlari2 mcm marathon time Shopping Spree ni...puas ati sbb dpt amik semua brg yg dh me listkan siap2 :) my SIL plak berlari2 ikut belakang me sambil tolak trolley--the kelakar part, my SIL kata rasa mcm artis plak sbb cameraman berlari2 ikut kitaorg sbb nak snap pic and rakam video hahahahh

Alhamdulillah...pengalaman manis hasil comping yg takkan dilupakan :)

22 comments:

SyUhAdA said...

besnye..thniah MZ..

Hanim said...

Best giler. Tersengeh sambil baca. Seronok :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya, kalo kita dapat pun mesti teruja giler nak pilih barang kan...rezeki suzz tahun ni sungguh murah...cayok2

iduraz said...

bestnyer MZ..dah save kat brg rumah kan..:)

mama rifQy said...

memang syok gile la..sbb dapat free!! untung....

ajumohit said...

tahniah MZ, seronoknya lah dapat grab apa yang dilistkan tu...best!!!!

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

beshnye...kalau saya mesti eksaited giler...untunglah...hehehe

mama tisya said...

meriah tgk cz dpt soping free tp kena pantas gk kn...gmbr mz time nk start tu nmpk lain..mayb gmbr tu terang sgt kot...apa2pn tahniah mz

ibu chiqamie said...

bestnyeeeee.....siap feeling dpt soping cm MZ.huhuuu

pacubob said...

tahniah....serius mmg best dpt adiah camni.....mmg berbaloi2....:)

Em's Family said...

u r so lucky...!! i suke ape yang u ambik, and i think i pun akan ambik lebih kurang same dengan u.. love this kind of contest.. congrats!!!

ADEEYA said...

Perghh banyaknyaaaa tahniah MZ! :D

AyuArjuna BiGoshh said...

me rs hadiah plg besh ialah shopping spree...pernah rs sekali rs nak mng lagikan hehehehe

Ummi Dania Yasmine said...

seronoknya hadiah ni. Shopping spree....sama macam mira, i pun akan ambik barang cam u. barang2 contest POP free. Hehehe....cuma, i akan tolak diaper tu lar sbb dania dah beso....wahhhhh rezeki sungguh suzz :-)

Nana said...

yallah seronoknye mz!

CaDLyNN said...

bestnye....murah rezeki MZ

CaDLyNN said...

bestnye....murah rezeki MZ

tiefazatie said...

wah..best gle sis!selamat duit belanja barang dapur kan2..hee

intanloveamir said...

siyes beshhh...harap2 pasnie nk merasa gak shoping spree...hiksss
sgguh teruja bila bc this entry...;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnyerrrrrr..

Ahmad Nizar said...

Terbaikkkkk. Kalau tau perlukan assistant dan bole tumpang glamer, awal2 lg aku dah volunteer tau !!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang terbaik...bestnya..
wah wah...banyaknya shopping susu Dutch Lady..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails