Monday, 26 March 2012

Movie review : John Carter | siyes HEBAT!


semlm weolls sekali lg pegi Cathay Damansara utk menghabiskan lagi 3 keping vou...rugi kalau tak guna sbb due date 30 mac ni ;) so kami  menonton John Carter, harga 3 tix RM12x3= jimat RM36 sbb guna vou ;)

dh abis pun 6 keping movie vou yg me menang dari cosmo magz...2 minggu berturut2 kami pegi cathay hehehhe

me tak baca sinopsis pun sebelum menonton citer ni...
citer ni durasinya agak panjang, me rasa dlm 2 jam 15 min, yg pastinya lebih 2 jam lah, nasib baik anak2 me jenis yg behave
klasifikasi 13PG, tapi jln citer, heavy fantasy ada elemen epik...siyes me sgt kagum dgn jln citer yg sgt kreatif dan penuh imaginasi....kisah mengenai hero , tentera amerika, yg terdampar di Mars secara tak sengaja masa jumpa medal dlm gua yg ada emas...so dh sampai kat Marikh tu, dia terlibat dlm perang2 kat Marikh plak ;)

siyes memang besh lah...ada part John Carter kissing dgn puteri planet marikh masa wedding diaorg...so tak sesuai utk tontonan kanak2 :p
endingnya memang unexpected gitu...memang beshlah plotnya sbb tak boleh nak teka apa akan berlaku sampailah kita tgk sendiri ceritanya ;)  bottom line/anatara mesej citer ni esp part ending : demi cinta sejati, manusia sanggup tinggalkan bumi gitu...

me bagi 4.5 bintang dari 5 bintang. memang terbaik!!!

4 comments:

Huda said...

ajak suami nengok citer ni tapi dia taknak pulak, hmm

iylia said...

sy pn dh tgk kak. ending mmg unexpected

azelyusoff said...

best kan movie ni. hari tu berpeluang pergi pre-screening. beginning agak bosan sikit tapi ending memang unexpected. movie disney memang best!

Nana said...

saya mmg nak sgt2 tgk cite ni
sebab ramai kata best
harap bole tgk weken ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails