Thursday, 8 March 2012

Jom belajar buat slogan

me belajar buat slogan melalui pemerhatian pd slogan2 yg telah menang
ni winning slogan for Safi Contest--me tak menang pun


kalau betul2 minat comping, kena serius belajar improvekan diri, skills, kena gigih cari idea...ilmu tak dtg bergolek...it's not about kedekut or not, setakat share tips me ok ajer, tapi some winning slogans yg mana organizer tak publish, biasanya me simpan sbb me guna utk contest yg lain pula...kalau dh publish, so dh jd part of 'public domain' yg mana semua org boleh access and boleh belajar teknik, style etc etc

i learnt it the hard way thru few years of comping, tu pun masih belajar and jrg2 jer menang pun :p, and believe me, u gonna appreciate what u have learnt esp if it does not come in easy ways

happy comping

note  : entry ni didedikasikan utk peminat contest yg singgah kat sini :)


14 comments:

farahana said...

thanks for sharing... kene usaha gigih lagi nih.. hehe

gewecun said...

timo kasih for sharing..sangat2 berguna2..lagi2 la saya nie yg baru bertatih dalam dunia comper..hihihi

Noor Azlin Shah said...

tx for sharing.. :)

kayyana said...

alamak.. kata kata die.. mmg tak pernah yana pk..kene kerja keras nih.. hehehe

kayyana said...

cme yana tak tau mne nak cr contest contest yg mcmni... akak selalu dpt kt mana ek?

Munnafendy said...

fuh dasat la ayat dia kan...menang 5k..rezeki betul =)

Chubby Hanna said...

salam, saya ni silent reader kat sini.. tapi tiap ari saya suka tengok blog ni.. saya pun baru nak bertatih dalam dunia contest ni.. cuma rezki saya mungkin dalam SMS contest lebih banyak dr slogan contest.. tpai saya tetap akan berusaha.. teringin nak menang hadiah besar.. tp kata org, nk kan sesuatu kena korban sesuatu.. betul tak sis? apapun, terima kasih untuk info yang baik ini.. sentiasa update entri yg best2 lg pasni.. tq n tahniah!

kak ina kl said...

jika berusaha insyallah berjaya..suka tenguk kamu sentiasa memang macam-macam

Ummi Dania Yasmine said...

ye betul betul....2 x winning slogan me memang kena published.....Kena tahu kekuatan bahasa kita juga. Suzz...u i nampak kekuatan dalam slogan in BI. I lama tak praktik BI so berabuk la....

cikpia said...

kena asah bakat berjiwang ni!!! he he....

transformed housewife said...

selalunya slogan tu kena ada daya penariknya. mcm kena ada rhyming kan.

Aidah said...

thanx for sharing..

akak menjadi sumber inspirasi saya dalam ber-comping.. =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ayat yg no 1 -3 ne mmg best kan??

tiefazatie said...

tq 4 sharing sis..input yg bermakna..
yup,mmg btol..kalu kte yg usaha sendiri lg rasa berbaloi2..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails