Friday, 11 November 2011

11-11-11 tarikh yang sangat cantik | kempunan nak petik anggur

apa perancangan uolls utk ari ni? sbb tarikh yg sgt cantik kan...mesti ramai yg pilih utk bertunang atau kawin :) me...sbb ari keje ni...tapi tak de kelas (ari ni ari terakhir cuti short break sem)...ari ni me nak gi service cik puan city sbb dh lebih 1k mileage--1st service ni--so kira benda yg boleh diingati utk 11-11-11 heheheh

anyway...me memang sgt2 obses about anngur/grapes...suka mkn, suka beli (kat UK sgt murah & segar) and teringin sgt nak petik dgn tgn sendiri--kat UK tak jumpa plak kebun anggur utk Pick Your Own mcm epal or strawbery tu..

anyway, masa pegi Colmar, ternampak lah pokok yg me rasa familiar..


then ternampak plak signage ni..


konpem memang pokok anggur...


tapi....dh separuh mati pun pokok2 ni...and of course tak de langsung buah :(---me berani jer petik kalau ada buah ni...

so, dpt posing2 ajerlah :)


note : me tau kat Msia ada ldg anggur, --kat Perlis ker mana ntah, tapi tak leh Pick Your Own pun, sekadar boleh tg ajer...tak boleh petik tak besh ler....rasa me mcm pernah ternampak org tanam pokok anggur hijau kat tepi umah somewhere near jln gombak, ada buah pun even kecik2....teringin nak petik hehhee--kan tak psl2 kena charge 'tresspass' plak kan hahah

11 comments:

me suya said...

kiki3.. jgn petik hak org.. mz mmg suka anggur eyh.. me suka pisang jerk.. :P

missbby said...

kita pun suka anggur sis..tapi belum pernah petik lagi buah nya..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

petik kat pasar jelah jawabnya

azura samsuddin said...

mnta kebenaran dulu sis baru lah consider x tresspass hikhikhik insyaAllah tuan umah fhm keinginan sis tu :)

Ummi Dania Yasmine said...

grape ni abang ipar i ada tanam tapi kat sini cuaca tak sesuai so grapes jadi masam...

Norazrani Maamin said...

penah petik anggur gak...sbb kat depan umah pakcik ade tanam pokok anggur...hehee

-atiQah- said...

kat cameron ladang Mardi pun ada anggur. tp xleh petik jgk, bleh tgk2 je. hehe. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

11.11.11..sibuk org kawen...
photographer pun sibuk snap2..
termasuk lah my hubby..:)

tiefazatie said...

hehe..comel la sis nie..haha

DeQWa said...

pg ladang anggur tasik beris kt kedah...,anggur dia besar2 sedap2,dah g 2x dah...best....tpi xleh petik sendiri gak...cuma leh msk ladang tgk2,tp ade je yg petik...sbb geram tgk buah...hehe

intanloveamir said...

sy stay kt perlis...ada ladang anggur kt empangan timah tasoh...mmg best...;)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails