Saturday, 5 November 2011

Apa juadah di pagi raya (esok pagi)

semlm me call my mom, sajer jer nak sembang2...then sajer jer me tanya--ma tempah nasi dagang kan --dh tau pun actually sbb my mom dh ckp last few weeks psl nak tempah nasi dagang :) my fav tu..tak sabarnya :)..



actually, kalau pagi raya puasa, my mom msk nasi impit and rendang daging lembu, tapi kalau raya haji, my mom tempah ajer :) sbb bz bz nak potong lembu and msk plak kan lps siap urusan sembelih lembu korban :)

uolls apa juadah utk raya haji thn ni?

pagi2 entry mood raya,


12 comments:

Oyis said...

wah balik beraya ngan kereta baru la ni kak suzie? drive safely. slmt hari raya ye. menu saya soto ayam je kot. x feeling2 raya sgt, x de mood dah la lately. nasi dagang sgt menggiurkan, tp malas nya nak tanak beras + pulut. dah la beras nasi dagang x dok. menjejeh air liur tgk.

SyUhAdA said...

tak blik raya haji pon..stay kat kolej jer..slmt hari raya..

AyuArjuna BiGoshh said...

me rasa masak ketupat jer...teringin nak buat nasi dagang :)

Zuraida Rahim said...

Menu kami lemang ngan rendang ayam lah apa lagi...

Lelord said...

I buat soto gak....sok kami potluck mcm2 menu ni

waalllaa! said...

selama hari raya mama zharfan.. saya tak balik pun..kena siapkan kerja n prepare untuk viva..huhu..lagipun takde orang kat kampung..parents tgh buat haji..hehe..makan aje ape yg patut..

cikpia said...

kitaorang raya haji tak meriah macam kat kelantan. so tadak la persiapan sangat. cuma get together itu is a must. juadah apa, blakang kira. he he.....

Wansteddy Tales said...

Besh3! Tahniah berganda kak suzi. Kemenangan yg menyuntik semangat teruskan usaha join contest kan ;D semoga terus bertuah dan diberikan idea kreatif. Enjoy ur greatest winning!

me suya said...

betul2. kalau raya haji mmg sibuk melembu lah semua org..xde sapa nak sedia makanan.. sedia pun utk makan tghari dgn lauk korban tu lah kan :)

laskar pelangi said...

best2 kalau makan nasi dagang di pagi raya...akak org kelate ke?

Nana said...

esok mak buat nasi tomato
dia kata dah muak makan rendang hehee

tiefazatie said...

ifa bese2 je..mak masak nasi impit+lodeh..rendang ayam..sambal bilis..pastu kteorg bakar sate n daging blackpepper panggang..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails