Tuesday, 15 November 2011

Saya WAJIB breakfast

memang me dh terbiasa dari kecik...memang tak boleh kalau tak mkn breakfast everyday (kecuali time puasa :p)
masa me kat kecik2, kat sek rendah and kat sek men, memang my mom akan masak everyday utk breakfast and make sure me & adik2 mkn dulu sebelum pegi skool...

so now, even dh jd mak org pun, sbb memang dh jd amalan & habit to have breakfast, me memang akan jd lembik lemah kurang bermaya kalau me skip breakfast--skip lunch tak per:)

ni antara menu kegemaran me...

bihun goreng and paru goreng pedas--me sgt lah suka PARU goreng tu...kalau nampak mesti beli...and tak reti plak msk paru--tak pernah in my life me msk paru ni...just reti beli & mkn ajer ;)

selamat breakfast uolls!
what's ur fav menu for breakfast?


20 comments:

me suya said...

heeeeee berbeda ng suya yg xleh amik breakfast pagi2..nt sakit perut sangat..so kalau makan kul 11 tu consider lunch yg awal.. breakfast biasa air kosong je

missbby said...

kalau kita pulak depends, bfast boleh tak bfast pun ok..tapi sebenarnya bfast lah yang paling penting..i love paru gak, tapi sama ngan u tak penah masak pun..beli dan makan je retilah..

SyUhAdA said...

bgus tu mkn bfast..syu slalu skip bfast sbb x smpt..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

masak paru senang je suzz, kita kalo time raya atau berkumpul ramai2 mesti masak paru sambal tu, sedapnya...now keje kat sepital ni selalu gak makan pagi sebab kosnya hanya RM1 je...hu..hu..camne la nak kurus...

cikpia said...

me love cereals!!!!!

Nana said...

saya plak mmg jarang2 amek bfast
selalu je pagi xmakan apa2 tengahri tros lunch
budak2 opis dah tau dah..
klw diorang nmpk sy bfast diorang pelik heee

azura samsuddin said...

sama sis, zura pun kena b/fast sbb b/fast lg penting dr lunch sbb kite nak start keje pg bukan t/hari ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila penah masak paru sekali... sambal paru tau

sharEna said...

paru kite x makan...hati suke lahh..hehe...

mummy_ayu said...

sama la..Ayu pun kena amik gastrik sbb Ayu ada gastrik..lambat sikit...mula la..

and love the 'paru' gak..tapi sama.tak reti masak..pernah gak try, tapi tak berapa jadi la..

AyuArjuna BiGoshh said...

me pun suzz, mesti breakfast...wajib klu tak satu hari sakit perut huhu

Cik Tqah said...

sedap gile paru ngn bihun..my feberet.. bihun choice plg bagus kot ganti nasik..hihi..

juelee said...

kita sama la MZ>. mesti bekpes.. lunch tak makan tak pe...

hehe kita pernah gak bt sambal paru, senang rebus baru hiris nipis2 then goreng garing2.. yummeh... hikhik

Em's Family said...

mira pun suke paru..!! my fave.. hmm untuk breakfast tak de pulak, kalau ade, ade, kalau tak de pun tunggu lunch la gamak nye :D

Ummi Dania Yasmine said...

Me pun suka paru bercili tu...perghhhh yummy!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

me too tak pernah masak paru secara personally...kalau tgk mak masak tu pernah lah..rasanya kena rebus dulu kot...

Cik Bambam said...

suka jugak! tp mkn organ dalaman ni x elok..selalu kena tegur ngan emak.. :P

CT NoArIzAh ArIs said...

Ermmm..sy pun suka paru tapi tak pernah masak sendiri sbb sorang je makn lebih baik beli tak rugi masa dan tenaga..hehe..

tiefazatie said...

wah..best2..hehe..suka gak mkn bihun goreng+peparu..=)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

cara nak masak, 1st rebus dulu, then lepas rebus baru potong2 ikut size, then letak garam + kunyit sikit, pastu goreng, sediakan bahan untuk tumis...senang je...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails