Thursday, 10 November 2011

Info yang kita semua patut ambil tahu | Tribunal Tuntutan Pengguna (Consumer Claims Tribunal)

last week ada one of my blog readers antar email to me tanya psl Tribunal ni...sbb dia nak failkan tuntutan utk dptkan balik deposit yg dibayar -dia bayar deposit utk booking kereta tapi loan tak approve, so dealer keta tu nak forfeit deposit tu

anyway, last nite, masa tonton Buletin Utama kat TV3, ternampak info psl Tribunal ni...

dan ni info dari Bernama:




note : may be sekarang (tika dan saat ini) kita tak perlukan fail apa2 claim, kot2 in the future kita or saper2 yg kita kenal perlukan service dari Tribunal ni, so the info will be very handy :) senang ajer prosedurnya sbb boleh sms :)

7 comments:

Kancilbiru said...

KB pernah buat tuntutan dengan tribunal ni untuk pembelian handphone. sangat pantas dan efisyen. dah dapat balik duit pun dari kedai tu, full amount...:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bagusnye..mudah dan cepat.hehe~

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang kena amaik tahu jugak

Em's Family said...

thanks for the info. kalau u buat step to step care nak apply , lodge a report.. bet ur hits boleh naik naik naik :)

tiefazatie said...

btol3..kte kena tau hak kte kan2..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hak kita dan kepentingan kita harus dibela gitu kan :)

Ana said...

hari ini, i nak ke tribunal pengguna. bcoz of penipuan kedai aowa. mereka swipe kad kredit i tanpa kebenaran. Mudah2an dipeemudahkan semua urusan.. InsyaAllah.. Amiinnn :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails