Wednesday, 9 November 2011

Saya ingin pulang | pic-less entry

since hari raya ari tu, emosi and minda bwh sedar me agak kurang stabil--selain faktor keje yg agak byk (maleh nak citer dlm blog bab2 keje)...me rasa ingin segera pulang ke kampung...rasa mcm dh lama tak balik kg...anyway, me last balik kg bila yer...masa anak sedare me lahir tu..me dh balik pun --baru sebulan lebih kalau tak silap (lost count)

anyway...entahlah...kdg2 jiwa kacau...sifat manusia kan... lebih2 lagi manusia wanita yg Tuhan ciptakan sarat dgn emosi..
sebenarnya me merindui my mom...
memanglah me kat KL ni dikelilingi insan2 yg me syg--mr hubby & 2 kids...tapi still i miss my mom badly...beruntunglah sesiapa yg hari2 or tiap2 ujung minggu dpt jumpa mak masing2 kan...i don't have that privilege...dan me sgt envy dgn those yg boleh jumpa their mom setiap hari..

me ada sms kat adik bongsu me kat kg, me ckp, bila mr hubby dh abis probation and boleh amik cuti, me plan nak balik kg (one of weekends lah) , and me nak bwk my mom dtg KL, sbb dh lama gak my mom tak dtg KL...sbb me kan keje tak fixed sgt working hoursnya (bila ada kelas baru bz bz bz), so setiap kali me bwk my mom dtg KL, me memang sentiasa ada jer masa pegi ke sana sini bwk my mom bersama2--owh, i miss that moments and i wanna repeat those moments again, sementara ada hayat my mom lagi ni...panjangkanlah umur bonda yg sgt ku kasihi Ya Alllah Ya Rabbal Alamin

note : hanya yg mengalami akan mengerti...bila dilanda rindu yg tak bertepi..

10 comments:

missbby said...

yup i admit that..me too ada masalah cam gitu dengan kerja, lagi2 bila perempuan ni kan macam2 emosi, lepas tu bila rasa nak luahkan memang dengan mak la..mak la segala2nya..mungkin i untung sikit pasal i jumpa mak every weekend..nak jumpa hari2 pun boleh..

Ummi Dania Yasmine said...

sedihnyer entry u ni :-(

Ely Hasrul said...

sama lah. walaupon kampung tu dekat aje tp xdpt nk blk tiap minggu. walaupon baru aje blk dr aidiladha dh rindu blk kat Mak. hopefuli dpt la Nad blk jumpa Mak cpt2.. aminn

Sidratul Muntaha said...

sape - sape pun mesti sygkan mak dia,MZ
ko tak mampu sebab kengkangan masa
aku ni masa dengan duit even kg aku dekat je kat klang.
jdi anak,mcm2 kita nak buat mak kita.
aku selalu rasa bersalah sebab mak aku walalupun bukan rapat dgn aku..
dia pernh hampir hilang kaki kanan sebab aku.
dahlah hampir hilang nyawa lahirkan aku..
aih..mudah - mudahan Allah permudahkan keinginan ko yang satu itu.

Ms Fai said...

betul cakap akak tu, kita ni wanita memang dianugerahkan sarat dgn emosi...fai yg duduk 1 negeri dgn ibu pn x dpat nak balik every weeks jenguk ibu. ikutkan hati mmg nak balik stiap minggu... huhu... fai doakan smoga akak dapat balik kmpung jumpa mak akak ye... amiiiinnn...

psstt: jemput singgah "rumah kecik" fai ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

my hubby pun mcm u...rindu sgt kat mak die...tapi die lak takde cuti :(

tiefazatie said...

sedih baca n3 sis nie..sabo ye sis..

cikpia said...

omg! me homesick already!!

CaDLyNN said...

untung MZ ade mak lagi..

Cik Bambam said...

<-- ini lar org yg hari2 jumpa mak sbb single mingle stay wif mom.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails