Sunday, 6 November 2011

Kita hanya merancang | Saya ditakdirkan beraya di KL

me & family bertolak dari Gombak pukul 12.30 tghari semlm..menuju ke Kelate--tapi kami terperangkap dlm kesesakan yg amat2 teruk dari tol Gombak dan sepanjang2 Karak...memang bumper to bumper bergerak mcm siput....

setelah 2 jam berterusan begitu...kami membuat keputusan dgn berat hati...kami exit kat genting sempah dan membuat u-turn menuju balik ke KL--masa balik time raya puasa, tak jem pun kat Karak (bertolak timing yg sama)...dan driving selama 12 jam utk sampai ke Kelate(normal journey 7 jam)..so semlm, memang akan lebih 12 jam..tak sanggup rasanya :(

ni pic me snap setelah u-turn utk balik ke KL...

note : dh berapa kali yer me raya kat KL? emmm...i have lost count--dh byk kali me & family tak balik kg time raya haji--last year sbb kat UK, thn 2007 pun me kat UK...thn2 yg lain, biasanya mr hubby cuti sehari ajer so tak sempat nak balik kg...


9 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

Panjangnya.....bumper to bumper....

hawiz said...

sabar ler..hawiz pon xblk kg..sorg2 je beraya kt perantauan ni..sedey...mkn lemang pon xpdt..

azelyusoff said...

takde rezeki MZ beraya kat kampung tahun ni.

SyUhAdA said...

sme la kte..syu pon x blik kg jgk.dah kali ke-3/4..dah x igt jgk..

blog-tips-kurus said...

takpe.. atleast raye dgn hubby n kids. org nak blk Jgka pon lenguh kaki-jem wo!! (>.<)

Fazlinil Irma said...

raya haji belah pantai timur mmg meriah. maybe mz kena cuti lg awal kalau x nak jem mcm ni.

tiefazatie said...

pergh...sabo je la..jam gle sis!
xpe la..insyaallah lain kali..blh lg sis..

Cik Bambam said...

kena balik time org keje.. xpon naik flight ek..huhu

Chekgu Azrine said...

saba ye MZ.. mesti ada hikmah disebaliknya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails