Friday, 4 November 2011

Zharfan akan dapat adik gegirl | mungkinkah


ni pic me cilok dari FB adik me yg baru melahirkan baby girl last month--yg mana me & anak2 me balik kg naik AA semata2 nak balik tgk babygirl nama marissa tu..

and my zharfan suka plak dgn babygirl tu nampaknya..semua pic hasil camera my adik (hanim)...me tak tau pun kewujudan pics ni sampai ler me nampak these pics kat her FB



actually both ariff and zharfan, kalau ditanya nak baby girl ker nak baby boy, akan jwb baby boy---then me akan bebel2 ckp lor...mama nak baby girl, sbb mama tak de kwn :p and tak de org nak tlg mama basuh pinggan :p so zharfan pun akan ckp, oklah, dia nak baby girl sbb mama nak baby girl hehhe

persoalannya--mungkinkah?
thn ni me dh 35, thn dpn dh 36, if ever me nak tambah baby (sblm tutup kedai), thn dpn adalah saat2 genting kira dh last lah...IF EVER..bila me tanya mr hubby, dia mcm tak mau dh, dia kata 2 pun dh ok...me sendiri? emm...rasa nak tapi mcm dh tak sanggup nak melalui pregnancy selama 9 bln, then sakit masa bersalin, then sakit lps bersalin, then proses jaga baby kecik...

persoalan kpd jwpn...emmm...mcm tak ajer...belum muktamad, tapi our clock is ticking...and if ever, me kena pregnant sblm march 2012 sbb tak nak lah bersalin di usia 37 plak kan.... if ever....owh yer, kalau nak pregnant, me kena remove IMPLANON kat dlm lengan me ni dulu...again...tak de jwpn and rasanya mcm NO ajer...

sekian terima kasih

note : 2 is sikit kan...entahlah..

18 comments:

mama rifQy said...

la...MZ dua je ke??hehehhehhee.,kasik la 1 girl pulak...remove implan tu..hehheheheee..pandai2 je ajar..(time komen ni..dengan nsengih2....sbb kite mmg nak sgt bb)!!!!

Nana said...

hehe saya kan mz
klw pregnant tu xde alahan
nk beranak senang
saya mmg dah nak je tmbh lg
tp banyak juga menda kena fikir sebelm nk tmbh bb
wat msa terdekat pon blom lg kot

SYANI said...

sama la kita kak. Sekali fikir nak peknen, 2x fikir cam malas nak mengharung pregnancy, bersalin & jaga baby... Tengah planning for next year gak. Kalau ikut hasben, dia pun cakap macam hasben akak jugak. 2 dah cukup.

Cik Bambam said...

anak tuh rezeki kan.. mana lar tau.. experience pregnancy in future lg okeh than be4 ker.. :P

ADEEYA said...

Tambah la lagi satu girl. nanti ada kawan hihi :)

Abg Stalker said...

haha..2 tu x ckup lg kak.nti ank lelaki da kwin,merantau,kesian kt mak bpk.ank prmpn ni lain ckit.klu da kwin pun ikut suami,dia mst akn selalu ingat mak dia.suami dpt bini lupa mak ckit. :D bru 36.ok lg tu..b4 38 la kak. :)

Nad @ MamaZakwan said...

2 is sikit..tapi masih rezki Allah..
ada tu langsung tak dpt lagi ksian...
syukur... ;)

Alin Marlini said...

Rindu masa berpantang. Alin pun sudah mau ttp kedai kak..dah dpt sepasang. Ikutkan anak2 masih nak adik lagi tapi ?????mama dah malas mengusung perut..hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz terlupa satu lagi.. time pantang..waaaaaaaaaaaaaaa..

azlin mrs'Hairil said...

cari gurl plak...alyn pun nak gurl jgk..insyaallah :D

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahahah..meh ler join the club mother with 5 kids :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me nak sgt yg kedua tu, tapi Allah lebih sayangkan dia. kena tunggu lagi dan lagi :p

missbby said...

saya dah ada sepasang..alhamdulillah, tapi ada rasa nak lagi sorang, tapi bila tanya hubby, macam dia taknak la pulak..so sekarang masih lagi merancang sendiri..anak memang rezeki tapi dalam keadaan sekarang banyak benda kena fikir..tapi anak ramai seronok untuk masa akan datang..

Chekgu Azrine said...

saya teringin nak boy lak.. doakan ye MZ...

Oyis said...

kalo kak suzie on pon ok. PhD pon dah habis kan, perfect la tu ;)

mamasita said...

hehehe...yup kalau dh ada 2 boy mesti nak girl plak kan! kita dah ada 2 boy, 8 thn & 4 thn..n skrg preggy lg baru 20 weeks..suma dok excited tanya bb girl ke? kita tak gi scan lg pon...mmg harapan nak kan girl..

mama_umar_maryam said...

zt plak,suke time pas pantang sbb blh slim balik,hehehe,tahape2 komen zt nikan..tp..pd zt 2 tu sikitlah..depend kt masing2..kitorg nye plan,maybe thn depan tmbh 1 insyaAllah ;)

tiefazatie said...

anak itu reseki sis..tp terpulang pd sis la..ifa pun lum kawen nie..nak komen lebih2 xpandai..hee..tp 2 tue sikit la sis..ifa pun ada 6orang adik nie..tp pasnie nt mak ayah tgl kat umah dgn 2org adik ifa yg kecik je..yg lain nt semua g smbg stdy blik..pun mak ayah kata sunyi dh..ifa pun rasa sunyi gak..kalu ramai2..meriah sikit sis..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails