Wednesday, 23 November 2011

Ceritera sat nav

kat UK sbb dh biasa pakai satellite navigator--weolls guna brand tomtom...so bila sampai kat Msia, rasa ngada2 nak pakai benda ni gak
so dlm iphone mr hubby memang ada GPS pun..tp kdg2 tak complete sgt mapnya

masa me beli honda city tu, me amik tambahan accessories (ongkosnya RM3.5k ni)--so ada dvd player , sat nav etc etc
sat nav yg me amik tu brand PAPAGO

probnya...may be salah setting ker apa...tak dpt nak guna sepenuhnya mcm me guna tomtom kat UK...
PAPAGO ni asyik kuar error message...kalau ada MAMAGO lagi senang gamaknya :p

so jap lg, me nak gi jumpa tukang psg sat nav ni...nak tunjuk kat dia ler apa prob sat nav tu
masa call,dia gelak2 kata me tak reti guna..cess..sedap mulut kata gitu...me balas balik lah..me kata hello...kat UK me biasa dh guna, tak de plak prob *huh

note : uolls guna ker GPS/sat nav ni

~entry tanpa pic~


15 comments:

Cik Tqah said...

alalala.. biase la tu.. org memang suke merendahkan orang lain.. cik tqah xpenah pakai gps..lagila xreti..kalau sesat ikut je signboard.. hehe.. tp kalau nk ikut signboard jangan g area putrajaya.. memang xsampaila..sampai sesat je..hihi

Ummi Dania Yasmine said...

Me pun guna Papago. :-)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pakai garmin ajer kat hp hubby :p

Em's Family said...

tomtom mira tau dulu pun sebab tomtom dulu client mira, if not i never heard of them :D and papago pun baru tau huhu sungguh laa ketinggalan bab2 teknologi ni :D

Ardini Humaira said...

lastik mulut dia kak laser sangat pasal hehehe

Nisa Greennnpanda said...

famly sy gune GPS Papago rsnye..hehe..

mama_umar_maryam said...

kitorg kdg2 gune gps nih,tp skg dah terperap dlm dashbod,hehehe

cikpia said...

he he... me and family taknah pakai sat nav so far, tapi pi KL ritu ada la my friend guna untuk pi my aunt's house.

ntah ke mana2 benda tu bagi direction. kitaorang memang bantai gelak, siap suruh turn right which will lead us directly into a lake. tak hapdet kot.. he he....

kayyana said...

hehehe.. nnt kite cipta mamago.. untuk mama mama je tau

ekinashikin said...

laser betul mult org itu..
kita pon guna papago..tpi screen dah rosak last week..
bru je beli brand morbella tapi guna software papago gak...

nikamir said...

guna yang phone pon dah ok...
masih boleh tengok maps..

Kami Cool

Oyis said...

org kata garmin better kan kat msia? kitaorg tgh usha2 garmin ni, kalo murah2 xmas ni nak tangkap satu insya Allah

waalllaa! said...

mama, garmin lagi best guna dari papago..tapi mahal sikit la.. kalau beli kat kedai siaz 4.3inch dalam RM700. kalau tak silap, tapi lagi laju dari papago..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita guna papago, tapi hubby yang pakai, kalo jalan yang tak berapa nak teror je kami pakai sebab hubby tak pandai jalan ke damansara, tapi now dah jadi gajet balqis plak tengok video thru GPS tu...

SyUhAdA said...

x guna pon sbb takde keta sndiri lg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails