Friday, 21 January 2011

antara winter -- spring -- summer -- autumn

yg mana akan me rindui..sgt2...?

semua pun akan me rindui --

wpun bunga2 ada kat Msia -- spring kat UK spesel sbb udaranya nyaman --ada daffodil and tulips merata2--memang tak de bunga2 ni kat Msia


wpun Msia panas sepanjang thn, summer kat UK spesel sbb panasnya setakat suam2 kuku ajer..and summer adalah musim strawberry msk ranum-- size strawberry kat sini sgt besar dan rasanya sgt manis...ditanam kat atas batas/ tanah--mcm pokok ubi keledek :p


wpun daun2 getah kat ldg getah kat Msia memang ada time luruh, tp autumn kat UK spesel sbb cuaca nyaman ala2 sejuk sbb dh nak masuk winter -- autumn ialah musim epal masak--pengalaman petik epal dari pokok takkan dilupakan sepanjang hayat


WINTER!! winter memang tak de kat Msia-- semuanya putih seputih-putihnya..suhu beku bwh zero..


antara 4 seasons ni--me tak dpt buat pilihan yg mana paling beshhh--sbb me akan merindui kesemuanya!!

note : entry ni adalah kenangan peribadi MZ ;) kenangan terindah di bumi UK-- hanya gambar2 pengubat rindu bila balik Msia nanti..masanya dh dekat...


31 comments:

MiYOKO SuKi said...

bestnye sbb u can experineced all the 4 musim... :)

Yuyu Zulaikha said...

ok jeles nya diri kuuuuuu T_T

syawalsimpsons said...

ada kenangan 2 lebey penting..dari x da kan..mmm...insyallh blk m'sia msti teregat2 kan UK kan...mmm...ada rezeki boley la g lagi ye...

mama tisya said...

best dpt merasa 4 musim tu

BIONIC WOMEN said...

memang kenangan terindah tu MZ..
bila duk sana teringat kat Mesia bila dah balik MEsia nnti mesti tingat kat UK plak..
Me suka sangat tulip..cantik

Fieza79 said...

alahai macam syg je nk tinggal kan UK...hurmm nape la mesia takda musim2 cmni kan...hehe cuaca mesia skrg panas menyengat...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

huhuhu.. tengok gambo pon dah rasa syiok..

tapi kan sis, bak kata pepatah : Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri.

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

semua itu akan dirindui kan..dh mjadi kenangan manis.....sonoknya dpt merasai ksemua musim..hehe

mummy_ayu said...

bestnye..dah merasa dah 4 musim tu..kalu ayu pun of coz windu semua musim..sbb semua best...

azliah mohamed said...

bestnya....petik strawbery and apple tu yg best...and time winter also..semua pic tu best la...hope someday ade peluang mcm mama zharfan gak.

atien said...

wwaaarrggghhh !!! cntik nye !! nk pgi ..............

suri solehah said...

salam terliur ngan cerita buah strawberi tu..hantar msia skit :-)

yantz-yeem said...

ermmmm mesti smue musim tu akan rindu bile balik msia kan?apa2 pun pasnie x dpt le nak bce citer2 UK...hehehehe

Farra Dhelina said...

rasa nk ngis kan ..tp hpy jugak bila dpt blk ke tanah air sendiri..

Unknown said...

Wahhh kenangan terindah boleh jadi theme song entry ni.. kekeke..

Anonymous said...

klw kt msia
jgn mimpi la nk jumpe
stoberi manis..
melainkan klw celop coklat kan..
tp mz tak suka coklat plak hehehe

Affieza said...

Bestnya sis..inilah kngn indah yg takkan dilupakan smpai bila2..

Watie Rose said...

kalau ada rezeki boleh datang balik kan....

wan syamilah said...

bestnya...tgk gambar pun rasa best sesangat...dok sana lagi best..kenangan yg tk dpt dilupakan...

kan suzie

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

semua best gambo pun cantik2 belaka teringin nya la nak merasa musim2 tu

Unknown said...

pasti lah kenangan yg akan diingati kan... takde di negara sendiri...

Unknown said...

bestnya mz. negara 4 musim. teringin pulak nak rasa kesemua musim tu. sedih pulak bila foot note tu. mesti dah sampai malaysia rindu semua kenangan dekat uk kan.

kayyana said...

wah.. bestnye dpt main salji... sukenye tgk.. teruje u..

LYAfrina said...

kesimpulannya...
lya sgt jeles tau ... mmg cun2 blake.. dh la lya mmg obses dgn alam semulajadi camtu.. kalo la lya dpt g sana,, kena beli byk memory card ni..

edane said...

kak.. sanagt jeles!! hehhe

tiefazatie said...

wah..bestnya...
pengalaman lg bharga nie kan sis..=)

Unknown said...

emmm xtau nk komen ape..sbb xpnh rasa musim2 kt sana tu..hehe..ala suzie klu rindu nnti pegi je melawat sana..hehee

Ayu Zarina said...

MEMANG KENANGAN KAN...insyallah kalau mz ader rezeki, boleh jer jejakkan kaki kat sini lagi..

return klik2 HB...

ardinihumaira said...

musim bunga.. rumentik kan kak hehe awww

nur said...

MZ
hepinye..
tapi mcm sedih je dgn ayat MZ.. akan merinduinya..
Jemput keALL IN ONE

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kenangan terindah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails