Monday, 31 January 2011

RM12K per month | Bertuahnya menjadi seorg yg bergelar Red Mummy!

those yg dh terjah Red Mummy@RM, mesti dh baca her latest entry --she reveals her Jan income :) and total income from blogging is RM15K!!

siyes me kagum, and memang boleh jd inspirasi and motivasi utk bloggers, wpun me sgt yakin, tak ramai yg boleh capai level income RM ni..wpun blog uolls sama content or even better dari RM--esp nowadays sbb dh juta2 bloggers kat Msia kan..RM antara pioneers/pelopor in blogging, so that's why I said : bertuahya jd seorg yg bergelar RM!

so annually, RM senang2 jer boleh dpt at least RM180k hasil blogging, and she wrote that, the actual total income is even more that what she reveals sbb byk ads kat her blog, so dia tak reveal income from those ads and special ads--mcm2 jenis ads daaa...

note : kagum dgn RM..siyes!!--apa yg me observe, and uolls pun tau, RM memang ada puluh2 ribu loyal readers, tak kisahlah dia tulis apa pun, memang those readers akan tetap terjah her blog all the time :) agak2 blogger kecik/cap ikan bilis mcm me ni..emm..dlm mimpi jer kot nak dpt income belas2 ribu monthly hasil blogging :p


20 comments:

tiefazatie said...

ifa blum smpat terjah lg nie..
jap lg la..
but serius..mmg bertuah sgt kak red tue..
btw she friendly juga tau sis..hihi

My Love said...

salam..

insyaAllah, Mama pun masih punya harapan.. sbb RM pun amik masa 5 tahun baru dpt income lebat.. kalau sekarang pun mama dah bleh dpt ratus2, mungkin 2 3 tahun lagi akan cecah ribu2.. 5 6 tahun lagi akan cecah belas ribu plak ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah banyak kan dia dapat tapi kita tak berapa baca entry RM la, suka lagik blog yang sesaing2 kita je

Hezesuze said...

uols pun bleh jadi camtu pe...huhu

Ayu Zarina said...

insyallah....MZpun bolah jadi cam tu..yg penting kena yakin..tapi ayu memang tak yakin pada diri sendiri...huhuhu...

Anonymous said...

gaji manager kt opis saya pon baru 5k...
dasat kan..bila la kita bole jadi camgitu

Liza said...

Insyallah akan tercapai, k red worked hard and makan tahun jugak to be where she is now, I am sure with berkat usaha and doa, you can be one also...

Unknown said...

RM 5 tahun utk dpt mcm tu... huhuu.. u pun sure buleh... 2-3 tahun lagi maybe...

Unknown said...

sangat kagum dengan RM. sumber inspirasi semua blogger kan. perlu kan kesungguhan kalau nak berjaya macam RM :)

mama_umar_maryam said...

insyaAllah blhnyer..yg penting sgt2 komited .. xbace sgt blog RM tu,dulu2 penah gaklah..

ardinihumaira said...

terlopong tengok amount tuh. syukur rezeki dia melimpah ruah.. ;)

tiefazatie said...

sis..tenet ifa ngekngok..so ifa reply sini ek...

HB utk sis..=)

Oyis said...

hish k suzie pon dah otai juga sebenarnya. x lama lg naik sama level la tu ngan RM :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

insyaAllah...

deqlis said...

wow..wajib terjah nie..
insyaAllah kite semua pun klu tak dpt 15K...dapat laa 20K ke hehe.. haha,,opss kira2 dah dapat rat2x tue pun dah ok... mana tau 2-3 tahun akan dtg rezeki MZ dan sahabat2x lain pula...kan kan kan?? & me pun ?walau jauh lagi perjalanan tue..hihi...

oh ye, utk code html HB terbaru (square) meh terjah kat blog deqlis.. me autopublish dalam pukul 8.58 pagi nie..

n 1 HB for MZ..

sekian..
roger n out

nur said...

MZ.. Yakin boleh.. betul kata Ust Love tu... RM start 2005 lagi..
Jemput ke:ALL IN ONE

MamaYatie said...

saya kat hot fm, RM kata masuk tahun ke 3 tak silap dia br dpt income dr nuff..start dari puluh2 inggit, ratus2 smp la riban2..huhu..bukan senang2 kan..

psstt..agaknya kan MZ, sbb nama RM (Red Mummy = Ringgit Malaysia) makanya ada ong? hahaha

ummi sofiyyah said...

insyaallah...segalanya x mustahil...

eija_sweetmama said...

x mustahil MZ pun bole capai mcm RM
sekarang pun MZ dh ramai followers..

eija ada gak masukkan RM dlm bloglist eija & ada gak baca blog dia..tp tu la bila g blog otai n pemes ni selalunya eija jdk silent readers jerk..huhu..

azzey said...

Nasib dia baik n rezeki dia juga tu....:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails