Monday, 17 January 2011

Sekali sekali bergossip -- Helwa a.k.a Hal Ehwal Wanita @ Notts

Kat Notts ni, ada persatuan known as NMC ie Nottingham Msian Community, ahli2nya students postgrads and their family members yg stay kat Notts, and under NMC, ada plak sub group ie Helwa--khusus utk kaum hawa :)

regular activities, usually monthly basis, ialah gathering, mkn2, demo msk2, baca yasin beramai2..and...bergossip ala2 MakCik Kiha ;) juts kidding guys--tak delah bergossip2 pun, setakat bertanya khabar, tanya shopping apa, tunjuk cincin, gelang yg baru dibeli etc hehhe nama lagi pompuan kan ;)

Last Saturday, me attend aktiviti Helwa ni, sbb kebetulan lokasi gathering kat umah my jiran (selang 10 rumah kot), row yg sama ajer dgn umah me

ni demo msk--buat kuih seri ayu

and then aktiviti posing2 -- me in red tudung ;)


yeszaa--sedap nya kuih ni


ni juadah--

main juadah disediakan oleh host (voluntary)---meehoon soup, and helwa members bawa side kuih muih --me bwk popia goreng ajer :p


note : kat perantauan ni, bonding sesama Msian frens sgt kuat--sbb jauh dari sanak saudara kan...


23 comments:

Unknown said...

yup,belajar di perantauan bonding sesma keluarga/student di malaysia memang kuat....oh,windu2 nak pi UK lagi..

Amira is mira said...

sume mcm tue mmg merapatkan hubungan sesama sendiri!
to MZ, hargai masa-masa akhir kat notts!

Anonymous said...

wah mz tgk makanan2 tu seme
xrasa mcm korang ada kat uk je hehe
ada rojak
roti john bagai
mz wat popia?eh sama la plak entry arini saya up psl popia hehee

Ezna said...

sukanyer aktiviti ni....berGOSSIP. Hehehe :-)

BIONIC WOMEN said...

kekadang bila duk jauh2 ni best jugakkan?? sebab banyak ler gathering camnih..meriah sangat nampaknya.
Eh kuih seri ayu tu my fav..ingat kat makcik kantin masa kat sekolah dulu..dia mesti simpankan utk saya kalau saya lambat gi rehat..sebab saya beli kuih tu hari2..pastuh beli macam2 warna..setiap warna yg ad saya amik 1..huhu

AzianKhalil said...

ooo...ini helwa tu..

Farra Dhelina said...

ye la sis, atleast boleh bertukar cerita kan..time duduk jauh mcm ni lah kena join2 mcm ni..

waw ade popia? mesti sedap... ;)

Wan Amira said...

i bace sampai ke bawah, nak tengok mane laa gosip nyer haha.. tak gosip pun hahaha :D

anyway, yes, sebab kite jauh dari family kan.. so kawan2 je la yang boleh tolong kite..

eija_sweetmama said...

hehe..best ape..sesekali berpotluck n bergossip hehehe...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah ramainya yang online tajuk entry baru suzie ni ada 58 ornag online...kita capture ek...bestnya kalo sama2 gotong royong kan...sedap menu2 tu semua

kak ina kl said...

betul tu kalau duk jauh memang nilah rakan terdekat baik susah ataupun senang..

tapi bila balik sini kebanyakkannya hilang di tiup angin disebabkan kesibukan masing-masing

Hani Shaklee said...

amboi mamaa..makan kuih smpai satu pinggan,,cam sedapnyer...sihat ke hari ni?

Cikgu Jaja™ said...

wow~ awesome! bestnyer tinggai kt oversea (^_^)"

::mak incik:: said...

salam mama.... beshnye... mama ambk course ape ek kat sane?? huhu..

nur said...

MZ
mukesi kacaKni tetap ada kann

Jemput keALL IN ONE

Unknown said...

woooo bestnye..siap buat kuih seri ayu..hehe..byk foods..ni ala2 potluck yek..hehe..
ye la bila sedara mara xde..kwn2 la jadi pengubat rindu :) tp best jgk camtu:p

tiefazatie said...

best jg nie sis..
ada gak kawan2 bercerita kan2..hihi

ardinihumaira said...

bestnye kumpul ramai2 cemni :)

bunga_rose said...

makanan.. nampak sedap.. arrghhh tak leh jadik ni kena turun cafe gak cari apa2 utk makan uhuh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wow bestnya suzie, eriqazz mai datang komen, ternyata blog suzie dah femes sekarang ni

Unknown said...

kat UK pun leh dapat apam seri ayu... kakyong suka dr kecik lagi mak selalu buat..

MamaRifqy said...

banyaakkk makanan!!

Oyis said...

share la resepi kak suzie... ops, saya nmpk Kak Hazlina dlm gmbr ni tettt! hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails