Monday, 17 January 2011

opocot....suspens jap...LOL

he's a mini me--semua benda pun nak tiru

lil Ariff selalu tgk (and kdg2 kacau) me solat kat ruang tamu rumah..

so last few days, me ternampak Ariff amik my telekung, cuba pakai/sarung kat kepala, and solat sorang2..me ternampak and rasa nak tergelak--sbb sekali tgk mcm hantu berselubung gitu..me mengintai and snap pic senyap2 ni sambil menahan gelak :p


tp dia khusyuk solat tu...


see...berdiri tegak, tgn qiam, and then sujud mcm tertonggeng gitu ;)

sejuk perut mama mengandung..

kena terus rajin solat sampai bila2 tau ya sayang :) tp bukan pakai telekung mama lah--nak kena beli kain pelikat and ketayap/songkok utk kids bila balik msia nanti :)

note : lil kid learn thru copying parents acts & imitation :) semua benda pun nak tiru mama buat --nasib le me tak de gegirl heheh boboy pun tiru mama gak ker...


39 comments:

BIONIC WOMEN said...

beli jubah utk boys tu..skang dah banyak jual. Comells jer..
Tapi bukan ker kain yg dia pakai kat kepala tuh??/ anak2, mcm2kan, penghibur sepanjang masa

Iela Fazielah said...

sejuk perut mama dia... mmg cerdik lil ariff tu... dia selalu nampak mama dia solat.. tu pasal dia tiru mama dia...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

hehe~ comel~!! =)

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

haha...kelakar tul dia...khusyuk..

klik2 yr HB dah..

Ezna said...

cutenyer :-)

nad said...

kepala dear...buka kelapa, hehehe..

budak2 tu la..mmg suke tiru..kite ni sbg mak pak jgn le pandai2 buat tingkah laku yg tak elok..bile anak tiru, kite marah die..sedangkan tak sedar,anak2 tiru apa yg dibuat, huhu..! bagus ariff!:) moga jadi anak yg soleh :)

Sheherazade said...

telatah yg menyejukkan hati :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

klu kakD pun tekejut jg...tiba2 ada yg berselubung mcm tu...mau2 nya waktu subuh ka...kikikikikiki...

Rizziela said...

memang boleh pecah perut dengan keletah si comel ni...tp sayang..kain orang pakai kat bawah dia g selangkup kepala..janji tutup ajer kan?

Unknown said...

Comel lah Ariff...

:)

nur said...

MZ
tergelak nak terguling nengok.. esp part tetonggeng tu.. takde kepala mmg cam momok
Jemput keALL IN ONE

MamaYatie said...

alolooo..cutenya arif..tiru mama solat ek! takper...tak lama dah nak balik, byk kain pelekat & ketayap comey2 tunggu arif kat sini..esp @ mama's hometown..kan3x..

eija_sweetmama said...

hehhe..mmg cute..
bdk2 mmg akan ikut ape yg dia nmpk..
sama la ngan my son..
cukup suka ikut org smbhyg..
kalo eija smbyg..
dia pun sibuk nak smbhyang n pakai telekung..huhu

aimi said...

hahaha...sama cm eham...sembahyang gini...tp xpakai telekung la..suka amik kupiah papa :)

Ibu Mifzal said...

hehe..mmg comel..

Scorpio Warrior said...

sangat cumil! budak sekarang sangat bijak. =)) semoga menjadi anak yg soleh =))

honey amour said...

LOL...tertonggeng tonggeng ha...

zacky786 said...

hadoii..nek gak bulu roma den.. ekekee...

ajumohit said...

ala comeynye arif...klakor je

Sricahaya said...

khusyuknya dia solat...

Anonymous said...

hahha adoila..
comei gile..
keekeke
kiut sgt2

Sidratul Muntaha said...

ahaha..
part ni mgm best sebab
dak setot klu nak berjalna pun sibuk2 cari tudung n nak pakai sebab dia tiru ibu jugak
huuhuhu..
mgm sejuk perut kita ngandung wahai mz sebab tgk ank2 gini..

Nida n' Hanafi said...

hehehe... tomelnya... penghibur hati keluarga...

Lama tak jenguk Suzi, good luck dalam study :)

Akak Kembang said...

teringat hantu kum2..hehehe

Unknown said...

hehehhe.. sweet la arif...
Aliya pun suka camtu.. rokok & sujud 1 kali jalan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

semoga menjadi anak yang soleh dimasa hadapan...sejuk perut mama nya mengandung

ann @ hatiberbunga said...

so sweet..!!

Cikgu 'Aina said...

bijak lil arif ni...

Ijah EmoTemo said...

hehehe..comel je arif :)
mcm budak kecik dkt umah ijah pun , bila tgk kita solat , dia pun sibuk nk pakai telekung. hehehe.

mama tisya said...

wt suspen je tgk gmbr 1st arif tu...hehehehe

MamaRifqy said...

adussss..takut jap!!!!

Aida Tamrim said...

Alolololo...tomeinye dia nak pakai telekung mamanyee :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

opocot...
hehehe...

Unknown said...

hahahaha lawak la arief..adeii.comel jek:p

Unknown said...

comel je tengok lil ariff ni. dah besar nanti bila tengok gambar ni mesti dia tergelak sorang-sorang. hehehe :)

ardinihumaira said...

hehe.. akhirnya dapat bukak juga :D

AyuArjuna BiGoshh said...

ala cumey...kecik2 dah rajin semayang..suke tengok :)

tiefazatie said...

sgt comel..pasti jd kenangan lil ariff nt dh besar kan sis..hihi

AzianKhalil said...

comelnyer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails