Thursday, 20 January 2011

spesis ganjil : siyes tak suka choc!!


me tak tau ler berapa ramai org tak suka choc mcm me
tp faktanya, me tak suka choc or apa2 jua yg ada unsur choc--sedikit pengecualian : me mkn gak ferrero rocher--tp setakat sebiji ajerlah kalau me mkn pun--sbb choc tu famous dan glamer--aci tak alasan gitu :p

 me tak suka kek choc, tak suka ice cream choc flavour, roti or susu choc flavour--in short apa2 jua yg ada elemen choc (warna choc pun me sgt2 tak suka--selain warna kelabu)..me tak suka hot choc (drinks gak), tp MILO me suka plak :P pengecualian di situ ;)

pelik ker??
ye kot

sbb me rasa RAMAI org suka kek choc or choc dlm pelbagai bentuk or brand--but not me..so bila ada jamuan or apa2 party yg ada kek choc, me memang tak mkn :p and tak pernah teruja or drooling kalau org dok ckp or citer psl kek choc moist :p

and guess what--I'm marrieed to a choc lover!!!!--Mr Hubby suka mkn, suka beli choc bar, and kebanyakan jenis coklat--tp dia pun tak suka kek choc :)  and tak suka kebanyakan jenis kek pun (kecuali secret recipe banana cake ajer), Mr Hubby tak suka cup cakes or cuppies--so masa bday me last year dan juga masa our anniversary last year, me order cuppies kan, me sorang2 jer (dgn zharfan) yg mkn kek tu--selebihnya me bagi kat jiran :p

naper me tak suka choc? emm..me tak suka rasa choc tu..and may be mind setting me, mkn choc boleh jd gemuk--tp kalau kek buttter, kek pisang, kek marble, me sukaaaa jer--so alasan gemuk tu agak tak releven di situ :p

me pernah terbaca bahawa choc good utk release tension or stress kan --kalau tak silap me lah...
bagi me,tak pyh mkn choc--pegi shopping a.k.a retail theraphy lagi beshhh kalau nak release tension

sekian entry dari seseorg yg tak suka choc
ada ker saper2 yg sama spesis mcm me??

23 comments:

AJIE said...

oh tidak!
hahaha..ku suke coklat.tp kkdg muak.
XD

BIONIC WOMEN said...

saya just x suka aiskrim perisa coklat, selain itu saya amat suka coklat..terutama bila senggugut datang..xtau ler naper kalau time tu, makan coklat terasa lega skit sakit..
masa ngndungkan Dhiya 2nd semester tu tetiba jer xleh minum susu biasa so terpaksalah tukar enfamama coklat..huhu..

Azlina said...

saya juga bukan peminat choc! kalo org balik dr langkawi berebut2 nk coklat tp sy buat dek jer..air choc pun xminat gak..hihi...tp sy makan kek choc tu...yg kek kukus lembap tu...sedap...

Yuyu Zulaikha said...

rugi nye sape tak suka cekelattt...

Anonymous said...

hehe jrg jumpe org tak suke coklat
sy plak jenis suka coklat je..
aiskem coklat, kek coklat,
kami laki bini sama2 suka coklat
tp paling gilerr coklat amrul la..
seme coklat kt pasaraya dia dah try
ptg ada yg baru2 kuar sure dia bli

Unknown said...

sama spesis mcm my hubby! kalo ade org bagi dia chocs, betahun2 la nak tunggu habis..hihi

Unknown said...

dulu masa kecik-kecik miza pun tak suka coklat. tapi minum milo wajib! dulu semuanya nak vanilla sebab dalam kepala asyik fikir mesti putih. yang hairannya susu tak minum pulak. HAHA. dah besar sekarang ni terbalik pulak. semuanya nak coklat. vanilla tak nak dah kecuali sundae cone :)

cikgu_aare said...

kite pulak memang suka sgt chocolate!hehe.tapi akak ipar saya sama macam akak.tak suka coklat!

Lelord said...

walahhhhh bestt ooo mkn cekelat... ms zaman2 kat itm dulu choc adalah bekalan tuk study ehhehehe

time peknen lg la giler mkn cekelat dan skang dak kenit najlaa pun giler coklat

manggosteen said...

coklat mmg sedap..mmg tak boleh dilepaskan..

tapi masing2 ada pendirian sendiri..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

leh layan la kadang2 coklet nieh...

LiLy said...

spesies yg sma! xsuke makan choc jgk! sgt pelik tgk kwn bleh makan byk2 choc dlm 1 masa..haish~ :D

munna said...

munna pun pantang dengan coklat.. ni..tapi pantang jumpa mesti nak nak nak.. wajib ada cadbury dlm handbag

Farra Dhelina said...

oh sy sgt suka sis!! hehehe mmg jarang jumpa org yg tk suka choc kan

Cik Firus said...

sis sangat rugi x suke choc..
me choc hunter..hehe

MamaRifqy said...

me mmg penggemar coklat yang tegar!!!!

Ijah EmoTemo said...

Ijah suka coklat tp tak makan selalu sbb Ijah jenis senang sakit gigi klu makan manis2. hehe. Tp yeah bila stress mmg syok je makan coklat. ekeke

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

samalah. kita suka tapi kureng sikit sebab tak berapa suka yang manis2 lebey2 lagik kek coklet...kita suka yang pedas2 je...ade ke aiskrim & kek yang pedas ek?

Mama Zara said...

ruginya tak suka choc..hihi..nikmat tuu :)

Unknown said...

kakyong memang penggemar coklat.. len kali kalo dpt coklat free, ingat2 lah kakyong... ;)

tiefazatie said...

rugi la sis nie..hihi..ifa suka!tp en.bebeh xsuka nie..haha..ntah2 xabis lg die mkn choco yg ifa bg aritue.haha

nur said...

MZ
hah? tak suke cekelat?.. memang ganjel la..

BUNGA said...

MZ.. saya SANGAAAAATTTTTT suka makan coklat. Blog pun taruk nama coklat.. heheheee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails